Η τοποθέτηση ΠΙΣ-Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» για κεραίες

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ) καταδικάζουν με βδελυγμία τις οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες και βανδαλισμούς που αφορούν στην καταστροφή κεραιών και υποδομών κινητής τηλεφωνίας.

Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι οι απαράδεκτες αυτές πράξεις "αντίκεινται στην επιστημονικά ορθή ανάπτυξη , διαχείριση και ασφάλεια της τεχνολογίας η οποία είναι μέρος της ζωής μας και αποτελεί σημαντικό εργαλείο εξέλιξης της σύγχρονης ιατρικής".

Οι

δύο φορείς καταδικάζουν επίσης οποιαδήποτε φαινόμενα "παραποίησης του περιεχομένου και του πνεύματος της Διακήρυξης της Λευκωσίας του 2017 για τα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Ραδιοσυχνοτήτων με προφανή στόχο την προώθηση αλλότριων σκοπών, από οποιονδήποτε και αν επιχειρούνται".

"Η ΕΕΠΥΠ και ο ΠΙΣ, ως ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς, εργάζονται συστηματικά στη βάση της Επιστημονικής γνώσης, της Αρχής της Προφύλαξης και των θεμελιωδών Αρχών της Δημόσιας Υγείας, με στόχο την Αξιοποίηση της Τεχνολογίας με Ασφάλεια, μέσα από την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Η πρόληψη και η προστασία της Υγείας, ιδίως των παιδιών, αποτελούν τον αποκλειστικό διαχρονικό μας στόχο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης 

Ψάχνουν τα αίτια φωτιάς σε κεραία κινητής τηλεφωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΙΣ#45Επιτροπής Περιβάλλον, Υγεία, Παιδιού,pis#45epitropis perivallon, ygeia, paidiou