Η θέση του ΥΠΕΞ για την αναζωπύρωση της κατάστασης στη Συρία

«Θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η συνέχιση της προσπάθειας για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία. Το συριακό πρέπει να λυθεί μέσα από μια πολιτική διαδικασία και όχι με στρατιωτικά μέσα. Στόχος είναι ν’ αποφευχθεί η επικράτηση χάους στη γείτονα χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική ροή προσφύγων καί προς την Κύπρο».

Αυτό δήλωσε στο SigmaLive, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεσανατολικού του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης.

Σύμφωνα

με τον κ. Παντελίδη, οι τελευταίες εξελίξεις (βομβαρδισμοί από Τουρκία κουρδικών θέσεων στη Συρία) και η αναζωπύρωση της κατάστασης περιπλέκουν τα πράγματα και απομακρύνουν το ενδεχόμενο συμφωνίας στο πλαίσιο συνομιλιών της Γενεύης.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μας ανησυχεί το γεγονός ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο για μια πολιτική συμφωνία στη Συρία», ανέφερε ο κ. Παντελίδης. «Όμως», συνέχισε, «δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ο στόχος της πολιτικής επίλυσης του συριακού προβλήματος».

Καταλήγοντας ο κ. Παντελίδης παρατηρεί ότι αυτό που συμφέρει στην Κύπρο είναι να μην καταρρεύσει η κατάσταση πραγμάτων στη Συρία με χαώδη τρόπο και ν’ αποφευχθεί η μαζική ροή προσφύγων καί στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα