Η θέση της Συμμαχίας Πολιτών για αίτημα Τουρκίας σε PESCO

Ανακοίνωση σχετικά με τουρκικό αίτημα για συμμετοχή σε ένα έργο, που στο μέλλον θα μπορούσε να ενταχθεί στα προγράμματα της PESCO, εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στρατιωτικής κινητικότητας επιχειρεί να έχει η Τουρκία, καταθέτοντας σχετική αίτηση στη συντονίστρια χώρα. Εκπρόσωπος του Ολλανδικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε την τουρκική προσέγγιση και δήλωσε ότι «η Ολλανδία ως συντονιστής του έργου ακολουθεί την διαδικασία αιτήσεων

που έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο».

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει χρέος να πράξει ότι έπραξε και το 2006, όταν η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το EDA (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας), ωστόσο αυτή η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της άσκησης Βέτο από πλευράς ΚΔ. Το ίδιο πρέπει να πράξει και σήμερα.

Είναι αδιανόητο για μια χώρα όπως η Τουρκία, που με τον στρατό της κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, να μετέχει σ’ ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και δεν έχει καμία θέση σε κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή οργανισμό.

Απαράδεκτες βέβαια είναι και εκείνες οι χώρες της ΕΕ, οι οποίες αντί να τιμωρήσουν την Τουρκία για τα εγκλήματα και την επεκτατικότητά της, επιχειρούν να την επιβραβεύσουν βάζοντάς την από την «πίσω πόρτα» σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Διαβάστε επίσης 

Η Τουρκία έκανε αίτηση στην Ολλανδία για συμμετοχή σε έργο PESCO

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμμαχίας Πολιτών, Τουρκίας, PESCO,symmachias politon, tourkias, PESCO