Η θέση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την απαγόρευση παράδοσης τροφίμων στους εγκλωβισμένους

Η πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19) ενόσω συνεχίζεται η παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε από την τ/κ πλευρά να πραγματοποιηθεί η παράδοση τροφίμων στους εγκλωβισμένους, την Παρασκευή, ως μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

στα κατεχόμενα.

«Λαμβάνουμε τις ανησυχίες των επηρεαζόμενων ατόμων που ζουν στον βορρά πολύ σοβαρά υπόψη. Η πρόληψη της πιθανής εξάπλωσης του Covid-19 ενόσω συνεχίζουμε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ», δήλωσε ο κ. Σιντίκ.

Ανέφερε παράλληλα ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, μέσω της ελαχιστοποίησης του αριθμού του προσωπικού που απαιτείται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και μέσω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων υγιεινής, αλλά και κοινωνικής αποστασιοποίησης για όλα τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.

Η αποστολή συνεχίζει να τηρεί τις οδηγίες που έρχονται από τον ΠΟΥ, την έδρα των Ηνωμένων Εθνών και τις τοπικές αρχές, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση, κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα