Η θέση της Αστυνομίας για τον θάνατο του Έλληνα υποπλοίαρχου στη Λεμεσό

«Η υπόθεση δεν είχε κλείσει ποτέ. Σε υποθέσεις που εντοπίζεται κάποιος νεκρός γίνεται θανατική ανάκριση από θανατικό ανακριτή. Μαζεύεται το ανακριτικό υλικό και διαβιβάζεται ώστε να διαπιστωθεί από τον θανατικό ανακριτή εάν προκύπτει εγκληματική ενέργεια ή εάν πρόκειται για αφύσικο θάνατο», είπε μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Έλληνα υποπλοιάρχου στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με Έλληνα υποπλοίαρχο

στην Κύπρο–Η σκηνοθεσία &το μαχαίρι στην καρδιά

Είπε επίσης πως η υπόθεση διερευνήθηκε και σχηματίστηκε ποινικός φάκελος με μαρτυρικό υλικό.

«Από την πρώτη στιγμή η σκηνή αποκλείστηκε και παραλήφθηκαν τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Εκ μέρους της οικογένειας υπήρχε ιατροδικαστής που ήταν παρόν στην νενομισμένη νεκροτομή», είπε.

Ο κος Ανδρέου πρόσθεσε πως από τις πρώτες ενδείξεις στην σκηνή διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια ενώ φαίνεται να μην έχει αναφερθεί ότι δίπλα από τον 29χρονο εντοπίστηκε ένα χειρόγραφο σημείωμα και αναγνωρίστηκε ο τύπος γραφής του από τον αδελφό του».

Στο σημείωμα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο 29χρονος φαίνεται να αποχαιρετούσε φίλους και συγγενείς.

«Η μητέρα πριν 6 μήνες αμφισβήτησε το χειρόγραφο σημείωμα και παρέδωσε άλλα χειρόγραφα σημειώματα από τον 29χρονο. Από τις εξετάσεις από πραγματογνώμονα διαπιστώθηκε ότι γράφτηκε από τον αποθανόντα», είπε .

Όσον αφορά τον ιατροδικαστή, ο κος Ανδρέου εξήγησε πως οι ιατροδικαστές είναι ανεξάρτητο σώμα και πως ο ίδιος θεώρησε πως, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν, δεν χρειαζόταν να παρευρεθεί.


 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυνομία, Έλληνα, Λεμεσό,astynomia, ellina, lemeso