Η θέση ΣΙΓΜΑ για επίθεση Κασουλίδη σε δημοσιογράφο για ΜΟΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εκνευρισμός του Υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση για τα ΜΟΕ από το δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ Γιώργο Τάττη, συζητήθηκε στις Τομές στα Γεγονότα. 

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια Ειδήσεων Πέτρα Αργυρού, «το σημερινό περιστατικό, δεν περιποιεί τιμή. Πόσο δε μάλλον όταν προέρχεται από πολιτειακό αξιωματούχο, ο οποίος εκτόνωσε τον εκνευρισμό του σε λειτουργό των Μέσων, επειδή δεν του άρεσε το ερώτημα».

Μιλώντας για το περιστατικό, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τάττης ανέφερε πως, «μόνο στεναχώρια, αλλά και προσβολή στην

οικογένεια του Τύπου, πέραν της προσωπικής επίθεσης, συνιστά το περιστατικό που είδαμε πριν από λίγο στις οθόνες μας».

Όπως είπε, «το περιστατικό είχε ως εξής: Είχα υποβάλει δύο ερωτήσεις στον κ. Κασουλίδη. Η πρώτη, αφορούσε το γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αποσταλεί η επιστολή, καθώς, λόγω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας, διαφαίνεται μηδενική προοπτική. Μετέπειτα, δεδομένου του ότι η πολιτική των κυρώσεων απορρίφθηκε επίσημα, αν είναι καιρός, να πούμε ότι και η πολιτική των ΜΟΕ δεν φαίνεται να έχει - επίσης - αποτέλεσμα. Χωρίς να θέλω, προφανώς, να στρέψω την κυπριακή κοινή γνώμη σε ένα αίσθημα ματαίωσης, αλλά να αναδείξω την ανάγκη για μια εναλλακτική στρατηγική. Αυτός θεωρώ πως πρέπει να είναι ο ρόλος ενός δημοσιογράφου, και όχι να καταγράφει - απλώς - δηλώσεις αξιωματούχων. Γι’ αυτό, εξάλλου, υπάρχουν τα Γραφεία Τύπου του εκάστοτε αξιωματούχου».

Διαβάστε επίσης: Εκνευρισμός Κασουλίδη σε ερώτηση για τα ΜΟΕ: «Μα γιατί έχεις τόση μανία;»(vid)

Και συνέχισε σημειώνοντας, «αν μου επιτρέπεται, αυτό που φαίνεται να ενοχλεί, είναι η επισήμανση κάποιων – ενδεχομένως αδιεξόδων. Με λόγια που δεν χαρακτηρίζονται από πολιτικό πολιτισμό, αλλά αφήνουν να εννοηθούν διάφορα, ακόμη – ίσως και για πιθανές σκοπιμότητες που έχω εγώ προσωπικά. Σε κάθε περίπτωση, η μόνη σκοπιμότητα που πραγματικά έχω, είναι η διεύρυνση της δημόσιας συζήτησης σε ζητήματα που αποτελούν - εν πολλοίς πολιτικά ταμπού - , αλλά και να θέτω την όποια εξουσία, ενώπιον δύσκολων διλημμάτων και παραδοχών.  Οφείλω να πω πως, μετά την επίθεση του κ. Κασουλίδη, η απάντησή που έδωσα ήταν πως δεν είμαι εγώ που απορρίπτω τα ΜΟΕ, όπως μου αποδόθηκε. Εξάλλου δεν έχω και καμία αρμοδιότητα. Αλλά οι ίδιες οι κατοχικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι η Ένωση Συντακτών να επιδείξει την ίδια ευαισθησία, καθώς και αυτό το περιστατικό συνιστά έμμεσο παρεμβατισμό στην ελευθερία Τύπου». 

Πρόσθεσε ότι, «οι δημοσιογράφοι, ομολογουμένως, δεν κινούμαστε σε ένα ιδεολογικό κενό. Αυτό, όμως, δεν παρεμβάλλεται στα όρια της δημοσιογραφικής διερεύνησης. Ο κ. Κασουλίδης, αν και διορισμένος και όχι εκλεγμένος, είναι υποχρεωμένος να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων γιατί απέναντι του είναι η κοινωνία που αγωνιά για την επόμενη μέρα. Δεν διεκδικούμε επινίκια σε μια κόντρα με τους κρατούντες, αλλά προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τη διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες. Πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε, ανάλογη αντίδραση που είχε ο κ. Κασουλίδης, στη συνάδελφο Σοφία Ιωσήφ, δύο εβδομάδες πριν».

Όπως είπε η Διευθύντρια των Ειδήσεων, «εκνευρίζεται εύκολα ο κ.Κασουλίδης, ευχόμαστε να μη χάνει την ψυχραιμία του και στα διπλωματικά του καθήκοντα και μάλιστα σε μια συγκυρία κατά την οποία ο Ερντογάν θέτει σε εφαρμογή τη Γαλάζια Πατρίδα, θέλοντας να αρπάξει το Αιγαίο και την υπόλοιπη Κύπρο. Οι δημοσιογράφοι ασκούν το λειτούργημά τους και έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν ερωτήματα και να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις κυβερνητικές πολιτικές.

Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να πάρει θέση για τη συμπεριφορά του υπουργού του και ο κ. Κασουλίδης το ελάχιστον να απολογηθεί δημοσίως στον δημοσιογράφο Γιώργο Τάττη και στο Σίγμα. Το δελτίο ολοκληρώνεται στις 9 και 10 έχει το περιθώριο ο κ. Κασουλίδης». 

"Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη ελευθερία", κατέληξε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα