Η τεράστια πρόκληση του ΑΠΟΕΛ! (Οι πιθανοί αντίπαλοι)

Ο ΑΠΟΕΛ τα δύο τελευταία χρόνια έφτασε κοντά στην πηγή αλλά δεν μπόρεσε να γευτεί το νέκταρ των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αφού Αστάνα και Κοπεγχάγη του στέρησαν το δικαίωμα να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι γαλαζοκίρινοι θέλουν φέτος να ρεφάρουν γι’ αυτό και οι κινήσεις που θα γίνουν έχουν αυτό τον σκοπό χωρίς να τους εγγυάται κανείς πως θα μπορέσουν να επαναλάβουν τους άθλους του 2009, 2011 και του 2014.

Με φάρο λοιπόν τις χρονιές αυτές αλλά και την περσινή ονειρική του πορεία στο Γιουρόπα

Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί να γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Το φετινό Ευρωπαϊκό οδοιπορικό αρχίζει από τον 2ο Προκριματικό γύρο εκεί που ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο γκρουπ των δυνατών μέχρι και τον 3ο αφού στα πλέι-οφ τα δεδομένα αλλάζουν.

Οι πρωταθλητές μας βρίσκονται στην 82η θέση της UEFA έχοντας 26.210 βαθμούς ενώ την περσινή χρονιά βρισκόταν στην 61η έχοντας 35.935.

2ος Προκριματικός και αναμονή από Πολωνία

Η αρχή της φετινής του πορείας θα γίνει από τον 2ο Προκριματικό κλήρωση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου με τους αγώνες να είναι ορισμένοι για το διήμερο 11-12 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια βδομάδα μετά και συγκεκριμένα στις 17-18 Ιουλίου.

Στον συγκεκριμένο προκριματικό δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση που θα πάρει ο πρωταθλητής Πολωνίας όπου Λέγκια Βαρσοβίας, Λεχ Πόζναν, Λέγκια Γκτανσκ και Γιαγκελόνια διεκδικούν τον τίτλο άλλοι με περισσότερες και άλλοι με λιγότερες πιθανότητες.

Η Λέγκια Βαρσοβίας έχει 28.400 βαθμούς και αν πάρει το πρωτάθλημα μπαίνει στο γκρουπ των δυνατών ενώ το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που το κατακτήσει η Λεχ Πόζναν που έχει 10.400. Σ’ αυτή την περίπτωση η Ζίλινα θα πάει στο γκρουπ των αδυνάτων και θα είναι εκ των πιθανόν αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ. Σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα η Γκτανσκ τότε θα βρεθεί στο γκρουπ των αδυνάτων με την βαθμολογία των 3.950, η Ζίλινα θα περάσει ως δυνατή κάτι που εύχονται οι πρωταθλητές μας.

Την Κυριακή ξεκαθαρίζει το σκηνικό με τη Λέγκια Βαρσοβίας να κατακτά το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας επί της Γκτανσκ ανεξάρτητα τι θα γίνει στο παιχνίδι Γιαγκελόνια – Λεχ Πόζναν. Εάν κάνει την έκπληξη η Γκτανσκ στην Βαρσοβία θα πρέπει να μην κερδίσει η Λεχ Πόζναν για να κατακτήσει αυτή το πρωτάθλημα αφού σε αντίθετη περίπτωση ο τίτλος θα καταλήξει στην Λεχ Πόζναν.

Οι αντίπαλοι στον 2ο Προκριματικό

Εύκολα ή δύσκολα ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται πως θα περάσει από τον 2ο Προκριματικό παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ομάδες τις οποίες καλείται να αποφύγει. Αναφερόμαστε στην Χόρφεντ την Πρωταθλήτρια Ουγγαρίας και την ομάδα του Πούσκας η οποία δείχνει πως αποτελεί τη νέα ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας κατακτώντας τον τίτλο μετά από 24 χρόνια.

Καλό θα ήταν να αποφύγει την δεδομένη στιγμή και τις πρωταθλήτριες Πολωνίας ή Σλοβακίας ανάλογα με το ποια θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων στον 2ο Προκριματικό.

Οι υπόλοιπες 15 ομάδες είναι στα μέτρα του και αναφερόμαστε σε Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Ντούνταλκ (Ιρλανδία), TNS (Ουαλία * την απέκλεισε πέρσι), Βαρντάρ (Σκοπία), Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο), Κουκέσι (Αλβανίας), Ζριντζέσκι Μόσταρ (Βοσνία), Λινφλιντ (Β. Ιρλανδία), Μπούτουκνοστ (Μαυροβούνιο), Βίκινγκουρ (Φαρόε), Χιμπέρνιαν (Μάλτα), Σάντα Κολόμα (Ανδόρα), Μαριενχάμ (Φινλανδία), Σπάρτακς Τζουρμάλα (Λετονία), Σαμτρέδια (Γεωργία).

Αρχίζουν τα δύσκολα στον 3ο Προκριματικό

Η κλήρωση του 3ου Προκριματικού θα γίνει στις 14 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε η UEFA. Σ’ αυτόν προστίθεται μόνο ο Ολυμπιακός Πειραιώς που εξασφάλισε απευθείας την συμμετοχή του ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν θα περάσουν από την διαδικασία του 1ου και 2ου Προκριματικού.

Υπάρχει η εκκρεμότητα με τους πρωταθλητές των Πολωνίας και Σουηδίας με την Μάλμε να είναι ήδη γνωστή όμως δεν πήρε θέση ακόμα σε γκρουπ δυνατών ή αδύνατων αφού βρισκόμαστε ακόμα σε αναμονή της πρωταθλήτριας Πολωνίας. Εάν τελικά είναι η Λέγκια Βαρσοβίας που πάρει τον τίτλο θα βρεθεί στο γκρουπ των δυνατών και η Μάλμε θα είναι μια εκ των πιθανών αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο μια εκ των Γκτανσκ ή Λεχ Πόζναν η πρωταθλήτρια Σουηδίας θα περάσει στους δυνατούς.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους τις: Αστάνα (Καζακστάν), Παρτιζάν (Σερβία), Ριέκα (Κροατία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγίας), Σίέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβίας), Χάποελ Μπερ Σιέβα (Ισραήλ), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Χάφναρτζάρταρ (Ισλανδίας), Βιτορούλ Κοστάντζα (Ρουμανία). Φυσικά όλες οι προαναφερθέντες θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο του 2ο Προκριματικού.

Η υπέρβαση στον 4ο Προκριματικό

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΑΠΟΕΛ αφού θα βρίσκεται με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα στο γκρουπ των αδυνάτων. Στις 4 Αυγούστου η κλήρωση των πλέι-οφ με τους αγώνες να είναι ορισμένοι για τις 15-16 Αυγούστου (1ος αγώνας) και 22-23 Αυγούστου (επαναληπτικός).

Για να μπει ως δυνατός στον συγκεκριμένο γύρο θα πρέπει να αποκλειστούν τουλάχιστον 3 ομάδες από του γκρουπ των δυνατών στον 3ο Προκριματικό και αναφερόμαστε σε Ολυμπιακό, Σέλτικ, Σάλτσπουργκ, Κοπεγχάγη, Λούντογκόρετς, Μπάτε, Μάριμπορ και Καραμπαχ. Όλα αυτά εάν η Λέγκια Βαρσοβίας βγει τελικά πρωταθλήτρια αφού σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να αποκλειστούν 2 από τις προαναφερθέντες για να μπει σε θέση ισχύος στο πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ είναι: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Σέλτικ (Σκωτία), Σάλτσμποργκ (Αυστρία), Κοπεγχάγη (Δανία) και Λούντογκόρετς (Βουλγαρία).

Keywords
Τυχαία Θέματα