Η τελευταία ευκαιρία του Λουτσέσκου

Αν η ΑΕΚ παγιδεύτηκε στη λογική του ροτέισον και έχασε μεγάλη ευκαιρία στην Τρίπολη, τότε ο ΠΑΟΚ και ο Ρουμάνος μπορούν να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο

Αν κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα μέχρι και την έκτη αγωνιστική θα διαπιστώσει το εξής αυτονόητο. Πως ο ΠΑΟΚ απέτυχε να κλείσει πρώτος το νήμα πριν τη δεύτερη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Χωρίς ντέρμπι στις πλάτες του, έστω κι αν

τα εντός έδρας ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών, οι Θεσσαλονικείς πληρώνουν την αδυναμία τους να νικήσουν μακριά από την Τούμπα.

Στην ΑΕΚ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά στην Τρίπολη καθώς παγιδεύτηκαν στην λογική του ροτέισον ενδεχομένως επειδή ο Χιμένεθ κάτι παραπάνω θα είχε δει να έρχεται. Πήρε όλο το ανάθεμα πάνω του για τα πειράματα με τον Αστέρα, ωστόσο, εάν επικρατούσε η λογική και οι θλάσεις έκαναν την εμφάνισή τους τότε θα μιλάγαμε διαφορετικά.

Στο θέμα όμως. Η Ένωση μέχρι στιγμής είναι καβάλα στο άλογο, δείχνει φορμαρισμένη και ομάδα που έχει κάνει κανονική προετοιμασία. Σε έξι αγωνιστικές έβγαλε το πρόγραμμα με ένα ντέρμπι και βρίσκεται στην πρώτη θέση παρά τις όποιες αδυναμίες στο ρόστερ φανηκαν στην Τρίπολη.

Για τον ΠΑΟΚ ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στη μεταβατική φάση και με τον Λουτσέσκου στον πάγκο είχε τις ευκαιρίες του να πάρει προβάδισμα. Δεν ήταν και τόσο βαρβάτο το πρόγραμμα. Ωστόσο, απέτυχε να νικήσει σε Λιβαδειά, Ριζούπολη και Λάρισα.

Στη σούμα αυτά τα εκτός έδρας μας κάνουν -6 πόντοι. Τώρα κάντε και τον λογαριασμό για τον λόγο που στον ΠΑΟΚ μπορούν να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Στο +5 θα ήταν οι «ασπρόμαυροι» εάν τόσο ο Λουτσέσκου όσο και οι παίκτες παρουσιάζαν μια αισθητή βελτίωση.

Ειδικά για τον Ρουμάνο τα δεδομένα είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι στην Λάρισα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Αντί ο ΠΑΟΚ να καθαρίσει ένα ματς στο οποίο ήταν καλύτερος και προηγήθηκε, κατάφερε να χάσει βαθμούς.

Και για αυτό ευθύνεται ο Λουτσέσκου πριν από τους παίκτες. Το συντηρητικό του στήσιμο ειδικά μετά το γκολ στη Θεσσαλία έφερε νέες μουρμούρες αλλά και μηνύματα. Εν όψει της επανέναρξης.

Και εκεί θα κριθεί αυστηρά ο Ρουμάνος. Μια ευκαιρία θα έχει ακόμα. Κι αυτή θα είναι στο Φάληρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πριν το τέταρτο εκτός έδρας ματς προηγείται η Λαμία. Μετά θα φανεί εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει για τίτλο κι αν ο προπονητής του θα είναι στον πάγκο στο επόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα ανοίξουν και οι πόρτες της Τούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα