«Η Τέχνη του Μυθιστορήματος» από τον Μίλαν Κούντερα

Ο Μίλαν Κούντερα, γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία και θεωρείται από τους σημαντικότερους συγχρόνους συγγράφεις σε όλο τον κόσμο. Βέβαια το περίφημο έργο του Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ τον έχει καθιερώσει στους εκλεκτούς λογοτέχνες αφού έχει ήδη διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες. Έγραψε αρκετά μυθιστορήματα, μελέτες και δοκίμια. 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ αποτελεί σταθμό για τον συγγραφέα, αφού προσεγγίζει

το θέμα  με μια ερευνητική ματιά που καθρεφτίζει την άλλη φιλολογική διάσταση της λογοτεχνίας. Πρόκειται για επτά ανεξάρτητα κείμενα που συνθέτουν την προσωπική αντίληψη του Κούντερα για το μυθιστόρημα και τις ευρωπαϊκές του καταβολές.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο αναγνώστης θα ανακαλύψει τον δυναμισμό εκείνο που ρυθμίζει τα πράγματα με τη λογική της ανθρώπινης αντίληψης απέναντι στον κόσμο και τον εσωτερικό εαυτό. Ντιντερό, Ραμπελαί, Θερβάντες, Φραντς Κάφκα και πολλοί άλλοι καταγράφονται συνοπτικά στην σπουδαία συγκριτική μελέτη του Μίλαν Κούντερα

Επομένως, η προσφορά του μυθιστορήματος στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, υπήρξε καταλυτική, ένα παράθυρο θα λέγαμε στην εσωτερική φύση του ανθρώπου με όλες τις αντιφάσεις και επαναστάσεις της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας.

Στοιχεία Βιβλίου: 
Τίτλος: Η Τέχνη του Μυθιστορήματος
Συγγραφέας: Μίλαν Κούντερα
Εκδόσεις: ΕΣΤΙΑ
Κατηγορία: Μελέτη

Από τον Σοφοκλή Κωνσταντίνου
Βιβλιοπωλείο ΕΛΛΑΣ
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα