Η συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης στη συνάντηση Φαίδωνος-Πρέσβειρας Ολλανδίας

Συνάντηση  με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο είχε πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε ο μακροπρόθεσμος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Πάφος, ως ένα περιφερειακό  κέντρο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αλλά και οι δυνατότητες για παρουσία στην πόλη Κέντρου Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης Τεχνολογίας, σε συνεργασία με ολλανδικά ιδρύματα.

O Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως οι δύο παραδοσιακοί πυλώνες του τουρισμού και

των κατασκευών θα συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά δεν μπορούν να παραμένουν οι μόνοι, γι' αυτό και η Πάφος προχωρεί στη δημιουργία και ενός νέου τρίτου πυλώνα στην οικονομία της.

Επεσήμανε, επίσης, πως “στα χρόνια αυτά στα οποία προσπαθούμε να αναγεννήσουμε την πόλη και να τη θέσουμε σε τροχιά πνευματικής και οικονομικής προόδου, δεν παρασυρθήκαμε να επιλέξουμε τις εύκολες μεθόδους και λύσεις που προσφέρουν με ωραίο περιτύλιγμα κάποιοι τομείς της οικονομίας”.

Eπιπρόσθετα, ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως γνωρίζουμε από την ιστορία αλλά και από παραδείγματα της σύγχρονης εποχής ότι το μέλλον ενός τόπου το καθορίζουν οι ταλαντούχοι και οι ευφυείς του πολίτες. Πρόσθεσε επίσης πως "στις μέρες μας – και αυτό αποκτά ιδιαίτερο βάρος τώρα που βιώσαμε την παγκόσμια πανδημία - το μόνο πραγματικά σπάνιο κεφάλαιο είναι το ανθρώπινο και το πνευματικό κεφάλαιο".

Από την πλευρά της, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνάντησή της με τον Δήμαρχο Πάφου, αλλά και για την προώθηση της συνεργασίας τους, όπως αναφέρεται.

Διαβάστε ακόμη: Παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια σε κοινότητες της Πάφου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα