Εξάρτηση Ερντογάν με βαθύ κράτος και τα χτυπήματα εντός εκτός Τουρκίας

Για την πολύνεκρη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία και τη σύνδεση του βαθέως κράτους με τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης. 

Αρχικά ανέφερε ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε πριν λίγες μέρες μια απόπειρα προσεγγίσεις των Κούρδων. «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μπορούν να πιάσουν το 50% για να εκλέξουν Πρόεδρο άρα θέλουν ένα κομμάτι του 20% που απομένει, ενώ το 15% ανήκει στους Κούρδους με αποτέλεσμα να είναι δύναμη κλειδί για τις εξελίξεις».

Διαβάστε ακόμη: Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από

τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές

Σημείωσε ότι ο Ερντογάν έκανε βήματα προσεγγίσεις προς τους Κούρδους. «Συναντήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την ηγεσία των Κούρδων, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα που λένε ότι το 2024 λήγει η ποινή του Οτσαλάν και θα μείνει ελεύθερος». Πρόσθεσε ότι αυτές ήταν κινήσεις προσεγγίσεις των Κούρδων.
Ο κ. Καλεντερίδης τόνισε ότι μετά από αυτά τα βήματα πέφτει η βόμβα και στοχοποιούνται οι Κούρδοι, οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η Συρία. «Το ίδιο είχε γίνει και το 2015. Οι Κούρδοι στέρησαν την αυτοδυναμία από τον Ερντογάν, σκοτώθηκαν δύο Αστυνομικοί και έριξαν την ευθύνη στους Κούρδους».

Επεσήμανε ότι την βόμβα στην Κωνσταντινούπολη την έβαλε το βαθύ κράτος για να στείλει ένα μήνυμα στον Ερντογάν να σταματήσει τις επαφές με τους Κούρδους. «Το βαθύ κράτος έχει ως αρχηγό τον Σοϊλού και είναι αυτός που κινεί τα νήματα».

Εξήγησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ενέργειες με στόχο να συσπειρωθεί ο κόσμος. «Το βαθύ κράτος αντιλήφθηκε ότι λείπουν ψήφοι, έστρεψε τον Ερντογάν προς το την Ακσενέρ και αυτός με τη σειρά του της ζήτησε να έρθει μαζί του». Διευκρίνισε ότι η Ακσενέρ διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και κατηγορείται για θανάτους δεκάδων Κούρδων πατριωτών.

Τόνισε ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τον Ερντογάν στις εκλογές γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Πούτιν. «Τον έσωσε με τα 15 δισεκατομμύρια που του έδωσε και έτσι ο Ερντοτάν έχει πάρει μια ανάσα».

Μιλώντας για την επίθεση στη Συρία ανέφερε ότι η Τουρκία έκανε την επιχείρηση σε συνεργασία με το Ιράν, ενώ ενημέρωσαν τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. «Ήταν μια επιχείρηση τρομοκρατίας καθώς χτυπήθηκαν νοσοκομεία και άμαχοι. Αυτή η ενέργεια είναι συνέχεια της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης που ξεκίνησαν οι νεότουρκοι». 

Ακόμη είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να σταματήσουν να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στον λαό. «Να οπλιστούμε με αυτοπεποίθηση και με τις δυνατότητες που έχουμε μπορούμε να αποκρούσουμε μια τέτοια επίθεση. Ας αφήσουμε τους Τούρκους να λένε ότι θα έρθουν μέρα, νύχτα, απόγευμα ή πρωί. Όποια μέρα θέλουν ας έρθουν. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι εδώ και θα υπερασπιστούμε τα σύνορα μας και την ύπαρξη απέναντι στον βάρβαρο εχθρό».  

Διαβάστε επίσης: Ενόχλησαν οι δηλώσεις Φλώρου στην Τουρκία
 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικές βόμβες με τα ονόματα των θυμάτων – Αντίποινα Κούρδων στα σύνορα

Κούρδοι: καταδικάζουν τις νέες επιθέσεις της Τουρκίας και του Ιράν

Keywords
Τυχαία Θέματα