«Η συμφωνία στην ΣΚΤ οδηγεί τους καταθέτες σε ασφαλές καταφύγιο»

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης και Στρατηγικής και Ανασχηματισμού της ΣΚΤ, Γιάννης Σταυρινίδης, φιλοξενήθηκε στο «Μεσημέρι και Κάτι» και μίλησε για το μέλλον του Συνεργατισμού.

«Η Γενική Συνέλευση απόψε θα δώσει την τεχνική έγκριση της συναλλαγής , καθώς το τυπικό μέρος θα επιμεληθεί από τις εποπτικές αρχές. Πρέπει να πω ότι όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε πλήρη αρμονία κι ενημέρωση με τις εποπτικές αρχές τόσο εντός όσο κι εκτός Κύπρου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταυρινίδης.

«Ήταν μία δύσκολη και πολύ απαιτητική συναλλαγή για να ολοκληρωθεί», συμπλήρωσε.

Το 2014 η

Συνεργατική Τράπεζα ανακεφαλαιώθηκε με 1μισι δις ευρώ , μετά από σχετική εκτίμηση της Pimco.

«Παράλληλα το 2014, υπήρχαν 14, 5 δις καταθέσεις από Κύπριους, οι οποίες καταθέσεις βρίσκονταν σε μία Τράπεζα που είχε αξία -300 εκατομμύρια, θα έπρεπε δηλαδή να κλείσει η Τράπεζα ή θα έπρεπε να αναλάβουν την υποχρέωση οι καταθέτες ν ανακεφαλαιοποιήσουν την Τράπεζα και να μετατραπούν σε μετόχους.

Αυτή λοιπόν την υποχρέωση, την ανέλαβε το κράτος. Το μείζον για τη νέα εποχή της Συνεργατικής Τράπεζας ήταν να μην επισυμβεί ποτέ αυτό που αποφεύχθηκε το 2014», διατράνωσε ο κ. Σταυρινίδης και τόνισε:

«Θεωρώ ότι η συμφωνία που εγκρίνεται το απόγευμα επιτυγχάνει το μείζον που είναι να οδηγήσουμε τους καταθέτες μας σε ασφαλές καταφύγιο και να τους μεταφέρουμε ως καταθέτες όπως όπως παραλάβαμε και όχι ως μετόχους», είπε και κατέληξε:

«Η ΣΚΤ θα συνεχίσει να εργάζεται όπως την ξέρουμε για μία περίοδο 12-15 μηνών, με στόχο να μετεξελιχθεί σ’ ένα φορέα διαχείρισης ΜΕΧ».

Keywords
Τυχαία Θέματα