Η συγκινητική ανάρτηση Καρούσου για Μιχάλη Παυλίδη - «Ήταν ένας ταξιδευτής»

Ο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τέως Δήμαρχο της Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Αυτούσια η ανάρτηση

Αποχαιρετισμός. Σήμερα τον Μιχάλη, τον Μάκη μας, δεν ήρθα να τον αποχαιρετήσω μόνο σαν υπουργός, αλλά σαν φίλος, σαν συνεργάτης, αλλά και σαν ένας πρώην συνάδελφός του. Μαζί περάσαμε πολλά, συνεργαστήκαμε και μαζί δώσαμε πολλές μάχες, ιδιαίτερα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γ αυτό και θα προσπαθήσω , σε αυτόν τον αποχαιρετισμό,

σε αυτό το σύντομο χρόνο που έχω,   να σας πω λίγα πράγματα γ αυτόν, με τον τρόπο που εγώ τον γνώρισα  και τον έζησα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια

Μιχάλης Παυλίδης, Δήμαρχος Γεροσκήπου,  Οικογενειάρχης, Ανθρώπινος, Ειλικρινής,  Οραματιστής,  εξωστρεφής, με ωραίο  χιούμορ και πλατύ χαμόγελο,  η ψυχή της παρέας, άτομο που ήξερε να διασκεδάζει και να απολαμβάνει τη ζωή με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ευγενικός,  Κύριος και τολμηρός,   ένας άνθρωπος της Ζωής και του πολιτισμού, με κοινωνικό πρόσωπο αφού  είναι γνωστό ότι ήταν δίπλα στον κάθε ένα , Δυναμικός αλλά ταυτόχρονα και ευαίσθητος, , ενας LARGE Άνθρωπος, και ο οποίος αγαπούσε παθολογικά τη ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ και που έβαζε το Δήμο του πάνω από όλους και από όλα, ακόμα και από την οικογένεια του.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι ήταν ένας ταξιδευτής,  ένα άτομο δηλαδή που ταξιδεύει από επιθυμία να γνωρίσει νέους τόπους και που έχει και αγάπη για την περιπέτεια, ο Μιχάλης ταξίδευε με μία φωτογραφική ανά χείρας και αναρτούσε τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κάπου εκεί καταλάβαινες επίσης την αδυναμία που είχε στην Ελλάδα

Τον Γνώρισα το 2013, αμέσως μετά την εκλογή μου στη Δημαρχεία της Αγίας Νάπας στη πρώτη μου συμμετοχή σε γενική συνέλευση της ένωσης δήμων, είδα ένα συναδελφο Δήμαρχο, που όχι μόνο φαινόταν , αλλά και σκεφτόταν διαφορετικά από τους υπόλοιπους ,και δεν μιλώ για το όμορφο και περιποιημένο μουστάκι του,  αλλά για το γεγονός ότι κατέθετε ιδέες  και εισηγήσεις πρωτοποριακές και καινοτόμες ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για έναν Δήμαρχο εκτός του στερεότυπου.
Όταν ξεκινούσε να σου μιλάει για τη Γεροσκήπου δεν σταματούσε- μπορούσε να μιλάει για ώρες ασταμάτητα, ένιωθες άμεσα την αγάπη του για την πόλη του και τους κατοίκους της, τη δίψα του να προσφέρει και να δημιουργήσει. 

Ο Μιχάλης Παυλίδης γεννήθηκε στη Γεροσκήπου στις 22 Ιανουαρίου 1955. Ήταν γιος του Στέφανου Παύλου-Ρούσου και της Κυριακούς Χριστοδούλου.
Φοίτησε στη σχολή Δοξιάδη στην Αθήνα στο τμήμα Εργοδηγών Δομικών Έργων. Ακολούθως, φοίτησε στο Princeton College στην Αγγλία.
Γνωρίζει και παντρεύεται με την Αθηνά, δημιουργούν την όμορφη οικογένεια τους με τα τρία τους παιδιά παιδιά, και ταυτόχρονα ξεκινά  τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με επιτυχία στον τομέα ανάπτυξης γης- ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, κάτι που λέει πολλά για τον χαρακτήρα του.
Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε με τα κοινά. Διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος της «Πολιτιστικής Κίνησης Γεροσκήπου», καθώς και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε διάφορα οργανωμένα σύνολα.

Διετέλεσε για 7.5 χρονια Δημοτικός Σύμβουλος και στις Δημοτικέ εκλογές το Δεκέμβριο του 2011 εκλέγεται Δήμαρχος Γεροσκήπου και επανακλέγεται στις εκλογές τους 2016

Αναλαμβάνει το Δήμο σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και ξεκινά την υλοποίηση του οράματος του και με σωστή οικονομική διαχείριση, χρηστή διοίκηση, με όραμα και με δυναμισμό  τον νοικοκυρεύει, μετατρέπει τα ελλείμματα σε πλεονάσματα και κτίζει γερά θεμέλια για την δημαρχεία του.
Αναπτύσσει και αναδεικνύει τη Γεροσκήπου τόσο τουριστικά αλλά και πολιτιστικά, πετυχαίνοντας μάλιστα την εξασφάλιση και τη δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής τα οποία βελτίωσαν και άλλαξαν προς καλύτερο την Γεροσκήπου.

Αναβαθμίζει το παραλιακό μέτωπο το οποίο σήμερα αποτελεί πλέον ένα από τους πιο δημοφιλή προορισμούς λουομένων προσφέροντας μια εξαιρετική τουριστική εμπειρία στον επισκέπτη, με κυματοθραύστες, περίπτερα,  υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις πεζόδρομους και πολλά άλλα
Συνδέει με ένα έργο αρκετών εκατομμύριων την τουριστική περιοχή με τον παραδοσιακό πυρήνα και βελτιώνει το δρόμο μεταξύ κόμβων πλαζ και Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού

Δημιουργεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την πινακοθήκη, το πάρκο μύθων και γλυπτικής,  πετυχαίνει  την  Ανέγερση του Κέντρου Υγείας, και αγοράζει το παλαιό μεταξουργείο/πρώην ΚΕΝ για αξιοποίηση του από τον Δήμο

Επόμενο μεγάλο έργο του θα ήταν η Ανάπλαση Παραδοσιακού Πυρήνα το οποίο και ωρίμασε και είναι έτοιμο για προσφοροδότηση. Τα πιο πάνω είναι μόνο μερικά από τα  πάρα πολλά έργα τα οποία είτε προώθησε, ωρίμασε η και υλοποίησε. Μια  απλή σύγκριση του πριν και το μετά, από αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έγινε επι Δημαρχίας Μιχάλη Παυλίδη .

Πριν από μερικούς μήνες στις 29/10 είχαμε προγραμματισμένα τα εγκαίνια 2 σημαντικών έργων του συνδετήριου και των παραλιακών περιπτέρων με τη παρουσία του ΠτΔ- ήταν μόλις ξεκίνησε η υγεία του Μιχάλη  να χειροτερεύει, τον επισκέφθηκα πριν την τέλεση των εγκαινίων, εκεί στο Δημαρχείο, εκεί κατάλαβα ότι δεν θα πήγαινε στα εγκαίνια, τον λόγο δεν τον ρώτησα, αλλά  του είπα φίλε μπες στο αυτοκίνητο να πάμε μαζί να εγκαινιάσουμε τα έργα σου,  και έτσι έκανε κάτι το οποίο πιστεύω ότι το χάρηκε αφού έργα που διεκδίκησε και τα έτρεξε τα εγκαινίασε όπως έπρεπε,  μαζί με τον ΠτΔ.

Το ήθος του και ο χαρακτήρας του Μιχάλη φαίνονται και από μια άλλη σημαντική κίνηση που έκανε, ένα μήνα μετά, όταν χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δημαρχία, παρόλο που αυτό δεν ήταν απαραίτητο, θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερα για το δήμο του εάν παραιτείτο από το αξίωμα, μια κίνηση που ελάχιστοι θα την έκαναν. Γ αυτό και ο δήμος θα πρέπει να τον τιμήσει σαν απώλεια εν ενεργεία δημάρχου με τέτοιο τρόπο ούτος ώστε να τον θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν γ αυτόν οι νεότεροι, κάτι που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το πράξει.

Πρέπει όλοι μας να βεβαιωθούμε ότι η προσφορά του, και το έργο του δεν θα ξεχαστούν ποτέ

Για να πετύχει όμως ο οποιοσδήποτε σημαίνει ότι δίπλα του είχε άτομα που τον στήριζαν και ο Μάκης είχε δίπλα του τη σύζυγο του την Αγαπημένη του Αθηνά και τα τρία παιδιά του οι οποίοι στέκονταν δίπλα του στα δύσκολά και στα εύκολα στις χαρές και στις λύπες

Αγαπητοί  μου Παναγιώτη, Κυριάκο και Στέφανη να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας,  άφησε τη σφραγίδα του στον Δήμο Γεροσκήπου. Δεν υπήρχε μέρα που να μην συναντηθούμε που να μην έκανε αναφορά στα παιδιά του και την αδυναμία που τους είχε, είμαι σίγουρος ότι σας μεταλαμπάδευσε τις αρετές του και τα θετικά του χαρακτήρα του, Να είστε σίγουροι ότι όλοι μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του.

Αγαπητή μου Αθηνά, έχασες το στήριγμα σου, τον άνθρωπο σου, εμείς χάσαμε ένα φίλο και η Γεροσκήπου ένα λάτρη της, τον Δήμαρχο της, περνάς δύσκολα και το γνωρίζω  και εμείς θα είμαστε δίπλα σου. Είσαι όμως μια ‘’ήρεμη δύναμη’’ και είμαι σίγουρος ότι μέσα από εσένα τα εγγονάκια σας θα γνωρίσουν τον παππού τους και θα τους προσφέρεις τη ζεστή του αγκαλιά και το πλατύ του χαμόγελο- και θα είναι περήφανα γι΄αυτόν-ο φύλακας άγγελος τους.

Φίλε μου Μιχάλη, ταξιδευτή μου είχαμε τόσα πολλά άλλα να κάνουμε, τόσα να πούμε και να συζητήσουμε, θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας, οι αναλύσεις μας, οι κοινοί μας αγώνες και η ιδιαίτερα η καλή σου παρέα σου.

Είμαι σίγουρος ότι εκεί στη γειτονιά των αγγέλων, κάπου θα είσαι και σαν η ψυχή της παρέας θα τους μιλάς για τις δύο σου αγάπες την Αθηνά σου και τη Γεροσκήπου σου, θα τους μιλάς για τα σχέδια σου, τα έργα, τα ταξίδια σου, και θα αναλύεις τη εμπειρία σου συνδυάζοντας τα με το γνωστό σου χιούμορ που τόσο θα μας λείψει.

Γ αυτό Φίλε μου επειδή δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί σήμερα δεν  θα σου πώ αντίο, θα σου πώ καλή αντάμωση

Καλό παράδεισο φίλε μου

Διαβάστε επίσης: Στα μαύρα η Γεροσκήπου- Απεβίωσε ο τέως Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα