Η στήριξη Κέντρων Αριστείας βασική προτεραιότητα, είπε ο Υφυπουργός Έρευνας

Η στήριξη των Κέντρων Αριστείας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υφυπουργείου και της πολιτείας γενικότερα εκεί και όπου είναι δυνατό, είπε σε χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας με τα Κέντρα Αριστείας «TeamingTogether».

«Το γεγονός ότι ως Κύπρος έχουμε κερδίσει μέσα από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα 7 από τα 38 Κέντρα Αριστείας αποτελεί από μόνο του τεράστιο επίτευγμα»,

πρόσθεσε ο Υφυπουργός, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σημείωσε ακόμα ότι, στο πλαίσιο των στρατηγικών μας στόχων για επιστημονική αριστεία και ανάπτυξη των Ερευνητικών και Τεχνολογικών Υποδομών στη χώρα μας, «το Υφυπουργείο στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία όλων των Κέντρων Αριστείας, όχι μόνο μέσω της κρατικής επένδυσης των 105 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μέσω άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούμε παράλληλα».

Είπε επίσης ότι «αποτελεί στρατηγική επιδίωξη μας η αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, προς υλοποίηση του στόχου να καταστεί η Κύπρος κοινωνία της γνώσης, και να δημιουργήσουμε ψηλές θέσεις εργασίας. Πρέπει να τονίσω ότι τα Κέντρα Αριστείας έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».

Η λειτουργία του Γραφείου Μεταφοράς Γνώσης στο ΙδΕΚ, από τον Οκτώβριο του 2022, είναι ακόμα μια απτή απόδειξη της σημασίας που δίνουμε στο θέμα της μεταφοράς γνώσης και της εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων πρόσθεσε ο κ. Χατζηζαχαρία σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο, χωρίς καμία χρέωση, είναι εξαιρετικά σημαντικές και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την ευαισθητοποίηση μέχρι και την κατοχύρωση Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Αναφερόμενος τέλος στη συνάντηση είπε ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να λειτουργήσουμε ως ομάδα για να επιτύχουμε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τον μεγάλο στόχο της βιωσιμότητας των Κέντρων. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και είμαι βέβαιος ότι ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, προς όφελος όλων».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέντρων Αριστείας, Υφυπουργός Έρευνας,kentron aristeias, yfypourgos erevnas