Η σκοτεινή πλευρά των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ (VIDEOS)

Φλέγονται οι ΗΠΑ μετά από τη στυγερή και αργή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται και η οργή να ξεχειλίζει. Ωστόσο, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά των διαδηλώσεων. 

Εκτός από την δικαιολογημένη οργή για τον θάνατο του Φλόιντ, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την αποτρόπαια δολοφονία

για να προωθήσουν ακραίες πολιτικές ατζέντες και παράλληλα να εκμεταλλευτούν το δημιουργηθέν χάος για πλιάτσικο και εγκληματικές συμπεριφορές. 

Μερίδα του Τύπου εκτός ΗΠΑ τείνει να προβάλει μια εξιδανικευμένη εικόνα του τι γίνεται, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει και η «σκοτεινή» πλευρά, αφού η πολιτική εκμετάλλευση της όλης κατάστασης έχει οδηγήσει ήδη σε θανάτους αθώων, πολιτών και αστυνομικών και την καταστροφή περιουσιών μικρομεσαίων και ανθρώπων από τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Το χάος που δημιουργήθηκε είναι τόσο μεγάλο που ήδη πολιτικοί και κυβερνήτες που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα εξέφρασαν με τα πιο έντονα λόγια τη διαφωνία τους. 

Μέχρι αυτή την ώρα και από τότε που πυροδοτήθηκαν οι διαδηλώσεις, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μεταβεί σε καταφύγιο. Αναλυτές και πολιτικοί καλούν γενικότερα το Δημοκρατικό Κόμμα να διαχωρίσει την θέση του από την βία των Antifa και της ακροαριστεράς και ο πολιτικός λόγος συνεχίζει να ωθείται προς τα άκρα. 

If you vote for Democrats, you’re voting for riots and domestic terror.

Not ONE prominent Dem has condemned Antifa or Black Lives Matter and called on DOJ to designate them terror orgs.

John Cardillo (@johncardillo) May 31, 2020

Σχετικά με τους Antifa, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα κηρύξουν την οργάνωση ως «τρομοκρατική», ενώ ήδη το FBI εξετάζει την περίπτωση «εσωτερικής τρομοκρατίας». 

Ένας από τους κεντρικούς λογαριασμούς των Antifa στο Twitter «@ANTIFA_US» απενεργοποιήθηκε από την πλατφόρμα αλλά πριν 15 ώρες υπήρχε η εξής ανάρτηση: 

«Συναγερμός. Απόψε είναι η νύχτα, σύντροφοι. Απόψε λέμε "γ*** την πόλη" και κινούμαστε προς τις οικιστικές περιοχές... τις λευκές κουκούλες... και παίρνουμε ό,τι μας ανήκει.»

Το tweet συνοδευόταν από κόκκινες και μαύρες σημαίες, υψωμένες γροθιές, σφυροδρέπανα, προσβλητικές χειρονομίες και φλόγες. 

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις κλιμακώνουν την χρήση βίας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και το αυξανόμενο μίσος εναντίον τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νεκρός από σφαίρες αστυνομικών φέρεται να έπεσε ένας άνδρας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κεντάκι.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Λούιβιλ, Στιβ Κόνραντ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που πρώτοι δέχτηκαν πυροβολισμούς και αναγκάστηκαν να απαντήσουν, με τα πυρά να τραυματίζουν θανάσιμα τον εν λόγω διαδηλωτή. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες έξω από ένα σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς να σπάσουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών

Υπάρχαν βέβαια και συγκινητικές στιγμές συμφιλίωσης, όπως στο Μίσιγκαν όπου ο τοπικός σερίφης ενώθηκε με τους διαδηλωτές και στο Κουίνς της Νέας Υόρκης όπου οι αστυνομικοί γονάτισαν μαζί με τους διαδηλωτές

Στο Ντάλας άνδρας ο οποίος φέρεται να υπερασπιζόταν το κατάστημά του στην περιοχή Victory Park λυνταρίστικε μέχρι θανάτου από διαδηλωτές

BREAKING: man critically injured at Dallas riots

It appears he attempted to defend a shop with a large sword

Looters ran at him, then he charged rioters

They then beat him with a skateboard and stoned him with medium sized rocks

I called an Ambulance and it’s on the way pic.twitter.com/kFxl3kjsBC

— ELIJAH (@ElijahSchaffer) May 31, 2020

Διαδηλωτές ξαφρίζουν κοσμηματοπωλείο στο εμπορικό κέντρο του Λος Άντζελες. 

Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας με ξύλα και άλλα αντικείμενα από μασκοφόρους, διότι προστάτευε την επιχείρησή της στο Rochester της Νέας Υόρκης. 

Beating an old women with a 2 x 4 WTF

Cops seek to ID men who attacked elderly woman and her husband who were trying to protect their business in Rochester, New York

PLEASE SHARE! pic.twitter.com/4hWDEm1KZK

— Luke Rudkowski (@Lukewearechange) May 31, 2020

https://twitter.com/Lukewearechange/status/1267216338071715840

Διαδηλωτές καίνε το στρώμα άστεγου άνδρα στο Austin του Τέξας. 

Communist Burns Homeless Man's Bed
Austin Texas pic.twitter.com/GZYiP62mrl

— Greg Reese (@gregreese) May 31, 2020

Στην Ουάσινγτον διαδηλωτές αρπάζουν «προβοκάτορα των Antifa» και τον παραδίδουν οι ίδιοι στην αστυνομία. 

Protesters apprehend and hand over ‘#Antifa provocateur’ to riot police in #WashingtonDC

DETAILS: https://t.co/CDv8AsI6fs pic.twitter.com/mhiiWveIzz

— RT (@RT_com) June 1, 2020

Οπλισμένος πολίτης καλεί τους διαδηλωτές να βγουν από κατάστημα

very lucky no one was hurt here pic.twitter.com/CjRJJ9VY0Z

— Luke Rudkowski (@Lukewearechange) June 1, 2020

Η Δήμαρχος της Ατλάντα καλεί τους διαδηλωτές να πάνε σπίτι τους.

Η Δήμαρχος Keisha Lance Bottoms, που ανήκει στους Δημοκρατικούς, τονίζει το γεγονός πως έγιναν καταστροφές που επηρέασαν αθώους κατοίκους της πόλης πως αυτό που γίνεται δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγ. 

Ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες καλεί την Εθνοφρουρά

Ο Δήμαρχος Eric Garcetti, που επίσης ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, ανέφερε πως «αυτό δεν είναι πλέον διαδήλωση, αυτό είναι καταστροφή» και κάλεσε την Εθνοφρουρά να επέμβει.

Λεηλασία καταστημάτων ρούχων στην επαρχία Fairfax

Καταστροφές περιπολικών της LAPD στο Λος Άντζελες και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών

Watch the latest video at foxnews.com

Διαδηλωτής στο Fayetteville καίγεται ο ίδιος στην προσπάθειά του να κάψει ένα κτίριο. 

Rioter in Fayetteville, sets himself on fire while attemping to light a building on fire with a Molotov. pic.twitter.com/SkkgDvhziA

— Tony (@Mrtdogg) May 31, 2020

THIS IS FAYETTEVILLE NC. smh. pic.twitter.com/4AiRYJc6dG

— .nosebleed (@mermaids4lunch) May 31, 2020

Άνδρες της αστυνομίας της Μινεάπολης και της Εθνοφρουράς διατάζουν πολίτες να μπουν στο σπίτι τους και ρίχνουν δακρυγόνα στην αυλή

Δακρυγόνο σπρέυ κατά δημοσιογράφου από αστυνομικό 

Απειλή σύλληψης δημοσιογράφου της «Deutsche Welle»

Αστυνομικοί στην Νέα Υόρκη γονατίζουν μαζί με τους διαδηλωτές

Σερίφης στο Μίσιγκαν με τους άνδρες του ενώνονται με τη τοπική διαδήλωση

Keywords
Τυχαία Θέματα