Η Σέλτικ ζητά εξαίρεση από την UEFA για να προσλάβει τον Ποστέκογλου

Η Σέλτικ συμφώνησε με την Γιοκοχάμα για την αποζημίωση, αλλά ζήτησε εξαίρεση από την UEFA για να προλάβει τον Άγγελο Ποστέκογλου, καθώς ο 55χρονος ομογενής προπονητής δεν έχει Pro license.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου ήταν η πρώτη επιλογή των διοικούντων τη Σέλτικ, μετά το «ναυάγιο» με τον Έντι Χάου. Η ομάδα της Γλασκώβης έκανε και συνεχίζει να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να προσλάβει τον 55χρονο ομογενή προπονητή.

Υπερκέρασε

το εμπόδιο της Γιοκοχάμα Μαρίνος, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Συμφώνησε με την ομάδα της Ιαπωνίας για την αποζημίωση. Αλλά μένει ακόμη ένα εμπόδιο σοβαρό.

Δεν κατέχει δίπλωμα προπονητικής UEFA Pro. Η Σέλτικ ζήτησε από την UEFA να κάνει εξαίρεση - ουσιαστικά ζητά χάρη για μεταβατική περίοδο μέσω «αναγνώρισης της διαδικασίας για την απόκτησή του» - και μάλιστα από τη διοίκηση του σκωτζέζικου κλαμπ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι αυτή θα δοθεί.

Αν τελικά γίνει αυτό, ο Ποστέκογλου θα μπορεί ν' αναλάβει τα ηνία της ομάδας και να κάνει προπονήσεις, ωστόσο δεν θα μπορεί ν' ανακοινωθεί επίσημα. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μετανάστευσε με τους γονείς του στην Αυστραλία. Εργάστηκε στις Σάουθ Μέλμπουρν, Μπρισμπέιν Ρόουρ και Μέλμπουρν Βίκτορι, διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αυστραλίας (Κ17, Κ20 και Ανδρών). Το πέρασμά του από την Ελλάδα βραχύ. Κάθισε μόνο για δύο ματς στον πάγκο της Παναχαϊκής.

Το 2018 πήγε στην Ιαπωνία, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση της Γιοκοχάμα Μαρίνος. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Αυστραλίας, ένα πρωτάθλημα Ιαπωνίας, ενώ με τους socceroos το Asian Cup του 2015.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σέλτικ, UEFA, Ποστέκογλου,seltik, UEFA, postekoglou