Η Ρουμανία θα αγοράσει τα τουρκικά drones TB-2 Bayraktar

Η Ρουμανία πρόκειται να αγοράσει 18 τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB-2 Bayraktar μαζί με υλικοτεχνική υποστήριξη, μετέδωσε την Πέμπτη το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu , επικαλούμενο ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ζητήθηκε έγκριση από το ρουμανικό κοινοβούλιο για την έναρξη της διαδικασίας διαγωνισμού συνολικού ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προορίζονται για τις χερσαίες δυνάμεις του ως μέρος των στόχων του ΝΑΤΟ της χώρας και των

στρατιωτικών σχεδίων της, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το TB-2 Bayraktar παράγεται από την Baykar, τον κορυφαίο κατασκευαστή drone της χώρας, της οποίας ο επικεφαλής τεχνολογίας είναι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων (400 μίλια) με την Ουκρανία, ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2,5 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το επόμενο έτος από 2 τοις εκατό που είναι σήμερα. Η κίνηση ήταν μια απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρουμανία, TB#452 Bayraktar,roumania, TB#452 Bayraktar