Η ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών είναι υψίστης σημασίας!

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών συμμετείχε στο Πρώτο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9 &10 Απριλίου 2022. Το Συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και η GDA Sports.

Εκ των ομιλητών του Συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Γιώργος Μερκής, ο οποίος μοιράστηκε τις δικές του εμπειρίες με τους συμμετέχοντες.

Για τον ΠΑ.Σ.Π. η ψυχική υγεία των

ποδοσφαιριστών είναι υψίστης σημασίας και για αυτόν τον λόγο έχει προτεραιότητα στην ατζέντα του Συνδέσμου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει με αντιπροσωπία ποδοσφαιριστών και λειτουργών, σε διάφορα σεμινάρια ψυχολογίας σε Κύπρο και εξωτερικό ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποίησε δωρεάν εργαστήρια ψυχολογίας για τους ποδοσφαιριστές που ήταν σε καραντίνα.

Παράλληλα τον Οκτώβριο του 2021, ο ΠΑ.Σ.Π. ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των ποδοσφαιριστών, νυν και πρώην, σε θέματα ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε η κα. Άντρια Πάμπου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο και παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Η φετινή σεζόν είναι επίσης αφιερωμένη από τον ΠΑ.Σ.Π. και την FIFPRO στην Ψυχική Υγεία και για αυτό τον λόγο ο Σύνδεσμος εκτύπωσε σχετικό εγχειρίδιο για ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, το οποίο μοίρασε στις φετινές συναντήσεις στις ομάδες, μαζί με την παρουσίαση του σχετικού βίντεο «Ψυχική Υγεία: Είσαι έτοιμος να μιλήσεις;».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών είναι υψίστης σημασίας!,