Η πρέσβειρα των ΗΠΑ & οι στρατηγοί του Αττίλα

Θ Υ Μ Α Σ Τ Ε πώς καμάρωναν οι κυβερνώντες υποδεχόμενοι εν Κύπρω 22α Μαΐου 2014 τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζόζεφ Μπάιντεν. Όστις εκφώνησε επί διαύλου του εν Λάρνακι διεθνούς αερολιμένος τη μόνη αναγνωρισμένη από τις ΗΠΑ Κυπριακή Δημοκρατία. Ανακήρυξε δε ταύτην και ως «στρατηγικό εταίρο» των ΗΠΑ! Βέβαια, 11 μέρες νωρίτερα, ο πολυπράγμων τότε πρέσβυς των ΗΠΑ

στην ΚΔ κ. John Koening, απευθυνόμενος μέσω «Φ» (11.5.2014) στα επί 40ετία θύματα των Τούρκων Κατακτητών, Έλληνες Κυπρίους, μας υπέδειξε ότι «χρειάζεται να εμπιστευθείτε την Τουρκία». Ήταν κι ο τίτλος της συνέντευξής του στον Ανδρέα Πιμπίσιη…

Τ Ω Ρ Α η διάδοχός του στην πρεσβεία κ. Kathleen Ann Doherty προχώρησε ένα ακόμα έμπρακτο κραυγαλέο βήμα πάρα πέρα: Προσκάλεσε κι υποδέχθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε στα σκλαβωμένα απ’ τον Αττίλα εδάφη της ΚΔ, τους Τούρκους στρατηγούς διοικητές του Αττίλα.

Α Π Ο ΤΗΝ επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο πέρασαν ήδη 18 μήνες. Σ’ αυτόν τον ενάμιση χρόνο ο «στρατηγικός εταίρος» των ΗΠΑ εν Κύπρω, εξακολουθεί να μην μπορεί να αγοράσει με τα δικά του χρήματα - τού είναι απαγορευμένο - από τις ΗΠΑ, ούτ' ένα made in USA πιστόλι, έστω και για τους αξιωματικούς της προεδρικής φρουράς του κ. Αναστασιάδη, ή, ακόμα και για τους άνδρες της ΜΜΑΔ που φρουρούν την ίδια την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Δ Ι Ο Τ Ι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση - «εμπάργκο» πώλησης οποιασδήποτε φύσεως στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ προς τον, κατά τ’ άλλα, «στρατηγικό τους εταίρο» στην Κύπρο.

Β Ε Β Α Ι Ω Σ στις παρανόμως κατεχόμενες από τους Τούρκους κατακτητές, σκλαβωμένες στον Αττίλα περιοχές της Κύπρου, ο τουρκικός κατοχικός στρατός διαθέτει από το 1974 πληθώρα made in USA βαρύ οπλισμό. Τα αμερικανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, το αμερικανικό πυροβολικό κ.ο.κ. είναι το κύριο οπλοστάσιο του τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κύπρο, ο οποίος είναι συγκροτημένος στο 11ο Σώμα Στρατού της Τουρκίας με έδρα τη σκλαβωμένη Κερύνεια, την 39η Μεραρχία με έδρα τη σκλαβωμένη Μύρτου, την 28η Μεραρχία στη σκλαβωμένη Άσσια, την 14η Ταξιαρχία στο σκλαβωμένο Νέο Χωρίο Κυθρέας.

Κ Ι ΕΝΩ η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επιτρέπει την πώληση ούτε ενός πιστολιού στην ΚΔ, η εδώ πρέσβειρα κ. Kathleen Ann Doherty παραθέτει δεξίωση, με επίσημους προσκεκλημένους τους Τούρκους στρατηγούς, διοικητές των τουρκικών δυνάμεων κατοχής Ι. Μπόζκουρτ του 11ου ΣΣ, Σ. Πιγιατέ της 39ης ΜΠ, Ο. Κουρούλ της 28ης ΜΠ, Ο. Αϊτοχλού της 14ης ΤΘΤ και τους Ε. Ουζούν και Ε. Κορκουτέρ των στρατιωτικών «Δυνάμεων Ασφαλείας» του κατοχικού ψευδοκράτους….
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Το ζήτημα είναι αν η κυρία πρέσβειρα των ΗΠΑ έκανε ή όχι τις δηλώσεις που δημοσίευσαν οι Τούρκοι κι η ίδια εκ των υστέρων διαψεύδει, ή μήπως το γεγονός ότι προσκάλεσε και υποδέχθηκε σε δεξίωσή της επί παρανόμως κατεχόμενου από τον Αττίλα κυπριακού εδάφους, τους στρατηγούς διοικητές του τουρκικού κατοχικού στρατού; Αντιλαμβάνεται την έκταση της προσβολής, σε βάρος του κράτους που είναι διαπιστευμένη, που συνιστά η πράξη της και την έκταση της παρανομίας σε σχέση κιόλας με τις περί Κύπρου αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο μόνιμο μέλος ήταν ανέκαθεν η δική της χώρα;
Λάζ.Α.Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα