Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Ο Μάρκος Παγδατής προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του US OPEN και θα αντιμετωπίσει σήμερα (ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 18:00) τον Γκαέλ Μονφίς, με φόντο τα προημιτελικά του τελευταίου Γκραν Σλαμ της χρονιάς. Ο πρωταθλητής μας βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και τούτο επιβεβαιώνεται μέσα από τους αγώνες του στο Αμερικανικό Όπεν.


Ο Μάρκος κέρδισε σχετικά εύκολα και τους τρεις αντιπάλους που αντιμετώπισε, πρώτα τον Μπάγνις, ακολούθως τον Περ και προχθές τον Χάρισον.
Ωστόσο,

ο σημερινός αγώνας απέναντι στο νούμερο 12 της Παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται πάρα πολύ δύσκολος. Και αυτό διότι ο Γκαέλ Μονφίς βρίσκεται στην ίδια καλή κατάσταση με τον πρωταθλητή μας. Ο Γάλλος κέρδισε και τους τρεις αγώνες στο Αμερικανικό Όπεν πάρα πολύ εύκολα και χωρίς να χάσει σετ. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Μούλερ, στον δεύτερο τον Σατράλ και χθες τον Αλμάγκρο.
Παράλληλα, ο Μονφίς θα διεκδικήσει την 3η του παρουσία στα προημιτελικά του συγκεκριμένου τουρνουά σε σύνολο 10 συμμετοχών.

Μια επίσημη και μια φιλική νίκη
Ο πρωταθλητής μας αντιμετώπισε τρεις (+συν μια) φορές τον σημερινό αντίπαλό του, με την τελευταία μόλις πρόσφατα. Ο Μάρκος μετρά μια νίκη σε επίσημο αγώνα και μια σε φιλικό, το 2011 στο Μπουένος Άιρες (2-1). Μόλις μια φορά συναντήθηκαν σε Γκραν Σλαμ οι δυο αντισφαιριστές.
Πριν από δυο περίπου εβδομάδες στο Σινσινάτι, ο Μάρκος ηττήθηκε με 2-0 (7-5, 6-0) σετ από τον Μονφίς για τους «16» του τουρνουά.
Το 2006 ο Παγδατής αναμετρήθηκε για πρώτη φορά με τον Γάλλο στο τουρνουά του Σινσινάτι και τον κέρδισε με 2-1 (7-6, 2-6, 6-1) σετ.
Η δεύτερη φορά ήταν η πρώτη και τελευταία σε Γκραν Σλαμ. Στο Αυστραλιανό Όπεν του 2007 ο Μονφίς επικράτησε με 3-1 (7-6, 6-2, 2-6, 6-0) σετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα