Η ΠΕΟ καλεί όλες τις γυναίκες σε αντιεπίθεση

Η ΠΕΟ καλεί όλες τις γυναίκες, μαζί με όλη την εργατική τάξη να βγουν δυναμικά στην αντεπίθεση, για επαναφορά των δικαιωμάτων, να αντισταθούν στις αντεργατικές πολιτικές και να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη, για υπεράσπιση και βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία.

Σε διακήρυξή της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ αναφέρει ότι ο αγώνας τους είναι ταξικός και δεν

σταματά ποτέ, αντίθετα προσθέτει ότι σε τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να περιφρουρείται ακόμη περισσότερο.

Καλεί όλες τις εργαζόμενες να οργανωθούν ακόμα πιο μαζικά στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και να διεκδικήσει με πιο δυνατή φωνή την εφαρμογή στην πράξη του δικαιώματος οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, την καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα και την περαιτέρω προώθηση της ισότητας μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις.

Επιπλέον, καλεί όλες τις γυναίκες να διεκδικήσουν πιο αποτελεσματική και καθολική εφαρμογή των νομοθεσιών, ενισχύοντας τους μηχανισμούς, καθώς επίσης ζητά μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ αντρών και γυναικών.

“Λήψη περισσοτέρων μέτρων για ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και στήριξη της εργαζόμενης στη συμφιλίωση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή. Κάλυψη της γονικής άδειας με επίδομα και για τους δύο γονείς. Περαιτέρω βελτίωση του νόμου για την προστασία της μητρότητας. Αποτελεσματικότερα προγράμματα που στοχεύουν στην ανατροπή αντιλήψεων και στερεοτύπων για το ρόλο των δύο φύλων”, προσθέτει η ΠΕΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα