Η ΠΑΣΥΕΚ – ΠΕΟ προειδοποιεί με λήψη μέτρων λόγω υποστελέχωσης νοσηλευτηρίων

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΕΚ – ΠΕΟ προειδοποιεί τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων λόγω υποστελέχωσης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Σε ανακοίνωση κάνει λόγο για "ανεξήγητη κωλυσιεργία του ΟΚΥπΥ για συζήτηση του φλέγοντος ζητήματος της επαρκούς στελέχωσης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων με το «αστείο» πλέον πρόσχημα της «περιβόητης» μελέτης που είναι σε εξέλιξη για τις ανάγκες του Οργανισμού σε προσωπικό".

"Στη δική μας αντίληψη κάθε επέκταση του ΟΚΥπΥ προϋποθέτει και την ανάλογη πρόσληψη αριθμού εργαζομένων που καλούνται να εγγυηθούν

την ποιότητα των υπηρεσιών που στοχεύει να παρέχει ο Οργανισμός προς την κοινωνία" αναφέρει.

Σημειώνει ότι λόγω της στάσης του ΟΚΥπΥ, "ως ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε και την ίδια στιγμή να προειδοποιήσουμε τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων, αφού οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας για επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και όποιες προσπάθειες μας για ουσιαστικό διάλογο που να οδηγεί σε συμφωνία για τη στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων ειδικά εκείνων που οι υπηρεσίες επεκτείνονται, αντιμετωπίζονται με απαξίωση και αδιαφορία από τις Διευθύνσεις και την Κεντρική Διοίκηση του ΟΚΥπΥ".

Αναφέρει ακόμα ότι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και οι υπόλοιπες Συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στον ΟΚΥπΥ πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση των Ωρομίσθιων εργαζομένων που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Πάφου για να αποφασίσουν τη μορφή και την έκταση των μέτρων που θα λάβουν μετά και την ανακοίνωση της λειτουργίας νέου κτηρίου Αιμοκάθαρσης χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου ωρομίσθιου προσωπικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα