Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα για βομβαρδισμούς στο Τσερνίγκοφ

Η Ουκρανία κατηγόρησε την Τετάρτη τη Ρωσία ότι βομβάρδισε το Τσερνίγκοφ στη βόρεια Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκε να περιορίσει τη στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την πόλη και την πρωτεύουσα Κίεβο.

«Ο εχθρός έδειξε τη ‘μείωση της δραστηριότητάς του’ στην περιοχή του Τσερνίγκοφ με χτυπήματα στο Νίζιν, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών επιδρομών», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Τσάους. Αναφέρθηκε σε βομβαρδισμούς καθόλη τη διάρκεια

της νύχτας.

Δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι άκουσαν συχνές εκρήξεις από την κατεύθυνση της προαστιακής πόλης Ιρπίν , στα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν την πόλη, αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν ότι  η πρόσβαση για τους πολίτες εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

Διαβάστε επίσης: Κίεβο: Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν σε πολλά μέτωπα

«Η περιοχή μπορεί να βρίσκεται εντός εμβέλειας όλμων, επομένως εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο Πέτρο Κισελιόφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.

Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν δεσμευτεί να μειώσουν δραστικά τις επιθέσεις λόγω της προόδου στις διαπραγματεύσεις για «την ουδετερότητα και το μη πυρηνικό καθεστώς» της Ουκρανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Μόσχα, Τσερνίγκοφ,oukrania, moscha, tsernigkof