Η «Όμικρον» ανατρέπει τα δεδομένα-Δεν αποκλείεται αναθεώρηση μέτρων

Μεγαλώνει η αλυσίδα των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον», στην Κύπρο φτάνοντας μέχρι στιγμής τα πέντε συνολικά περιστατικά.


Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αύξηση των νοσηλευόμενων, ενδέχεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση των αποφάσεων για τα μέτρα.

Χθες, εντοπίστηκαν ακόμη δύο περιστατικά της μετάλλαξης «Όμικρον», τα οποία σχετίζονται με τα τρία τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Πρόκειται για καθηγητές του σχολείου της Λεμεσού, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδρομή στην Σκωτία. Η αποστολή

αριθμούσε συνολικά 42 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Ένας θάνατος και 428 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες τρία θετικά περιστατικά εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής, από τους μαζικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο σχολείο. Τα τρία άτομα, είναι επαφές των κρουσμάτων με την μετάλλαξη «Όμικρον» και αναμένεται να γίνει η αλληλούχηση, ώστε να διαφανεί εάν και οι ίδιοι φέρουν το νέο στέλεχος.

Κανένα από τα πέντε άτομα που προσβλήθηκαν από την «Όμικρον, δεν χρήζει νοσηλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Περιστατικά «Όμικρον»: Ήπια τα συμπτώματά τους – Η ανακοίνωση Υπ. Υγείας

Δεν αποκλείεται αναθεώρηση μέτρων

Όσο μεγαλώνει η αλυσίδα των περιστατικών στο σχολείο στη Λεμεσό, τόσο εντείνεται η ανησυχία των αρμοδίων, με το Υπουργείο Υγείας να διαμηνύει ότι υπάρχει πιθανότητα για αναθεώρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου είπε πως «δεν έχουμε να πάρουμε κάτι σημαντικό για νέα μέτρα. Κάποιες όμως διευκρινίσεις ή διευκολύνσεις. Αν κάποιος έρχεται και είναι θετικός και ενδεχομένως Όμικρον κρούσμα τότε θα πηγαίνει κρατική καραντίνα. Είναι υποχρεωμένος», ανέφερε ο κ. Αθανασίου προσθέτοντας ότι αυτό θα τεθεί στο Υπουργικό, όπως επίσης και ο εμβολιασμός των ηλικιών 5-11.

Ενδεχομένως, πρόσθεσε, να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους χώρους που θα έχουν ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Υπ. Υγείας: Δεν αποκλείει διαφοροποίηση μέτρων- Καθοριστικό το Σ/κ για Όμικρον

Keywords
Τυχαία Θέματα