Η Ολλανδία στέλνει μια φρεγάτα στο Αιγαίο για ενίσχυση ΝΑΤΟ

Πρόθυμη να διαθέσει μια φρεγάτα για την ενίσχυση της δύναμης του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής είναι η Ολλανδία, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.

Μετά τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Stoltenberg στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας

της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, η εφημερίδα παρατηρεί ότι παραμένουν ακόμα πολλές ασάφειες και εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να καταστεί λειτουργική και αποτελεσματική η νατοϊκή επιχείρηση. Μία απ’ αυτές, συνεχίζει, έχει να κάνει με την έλλειψη συνεργασίας των ακτοφυλακών Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες ερίζουν για το εύρος των χωρικών υδάτων της καθεμιάς. Στο σημείο αυτό, προσθέτει, απορρέει το ερώτημα κατά πόσο το ΝΑΤΟ θα επαναπροωθεί τους πρόσφυγες προς τις τουρκικές ή θα τους μεταφέρει στις ελληνικές ακτές.

Επισημαίνεται τέλος πως η Ολλανδή ΥΠΕΘΑ J. Hennis δήλωσε πως η Ολλανδία προσδίδει μεγάλη σημασία στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης και για τον λόγο αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει στη διάθεση της Νατοϊκής αποστολής μια στρατιωτική φρεγάτα.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα