Η μοναξιά αυξάνει κατά 40% τον κίνδυνο άνοιας

Η μοναξιά μπορεί να αυξήσει κατά 40% τον κίνδυνο άνοιας για έναν ηλικιωμένο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.    

Οι ερευνητές του Κολλεγίου Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 12.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών, εκ των οποίων οι 1.104 διαγνώστηκαν με άνοια σε βάθος δεκαετίας. 

 Επιβεβαιώθηκε, όπως και σε προηγούμενες μελέτες, ότι όσο πιο απομονωμένος αισθάνεται κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει με άνοια και αυτό άσχετα με το φύλο του, την φυλή του, το μορφωτικό επίπεδό του ή το γενετικό υπόβαθρό του.  

Την

ίδια ώρα, νέα βρετανική επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χώροι πρασίνου σε μία φυλακή βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα βίας σε αυτήν. 

 Η έρευνα έγινε σε φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας και αποδεικνύει ότι όσο αυξάνεται το πράσινο σε μία φυλακή τόσο πέφτουν τα επίπεδα βίας ενάντια σε τρίτους ή ενάντια στον ίδιο τον εαυτό των κρατουμένων.  

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι μία μέτρια αύξηση κατά 10% των χώρων πρασίνου μέσα στην περίμετρο μίας φυλακής, μπορεί να μειώσει τις επιθέσεις μεταξύ φυλακισμένων κατά 6,6%, τους αυτοτραυματισμούς κατά 3,5% και τις επιθέσεις κατά του προσωπικού των φυλακών κατά 3,2%.  

Keywords
Τυχαία Θέματα