Η μεγαλύτερη συλλογή στο Ρεκόρ Γκίνες από κούκλες Barbie (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως να μην υπάρχει κανένας στον κόσμο που να αγαπά τις κούκλες Barbie τόσο πολύ όσο η Bettina Dorfmann. Η 62χρονη superfan, από τη Γερμανία, συλλέγει την εμβληματική γυναικεία φιγούρα εδώ και 30 χρόνια και έχει συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή συλλογή από 18.500 κούκλες.

Η Bettina κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συλλογή κούκλων Barbie από το 2005. Τότε, είχε 2.500 από αυτές στο όνομά της,  ξεπερνώντας  τον Tony Mattia (Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος είχε 1.125.

Διαβάστε

επίσης: Barbie: «Κύμα» χωρισμών έφερε η ταινία - Εγκαταλείπουν τους «Κεν» τους

Από τότε, η συλλογή της μεγάλωσε και μεγάλωσε. Είχε 15.000 το 2011 και σήμερα έχει συγκεντρώσει 18.500 από αυτές.

Καθώς η ταινία Barbie της Greta Gerwig, με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie στον ομώνυμο ρόλο και τον Ryan Gosling ως Ken βγήκε  κινηματογράφους, το Guiness έκανε ένα σχετικό αφιέρωμα  στη συλλογή της Bettina και στην αγάπη της για την κούκλα.

Η πρώτη Barbie

Η Barbie κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Mattel, Inc. το 1959, και γρήγορα έγινε παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα παιδιά παντού ήταν απελπισμένα να πάρουν στα χέρια τους όλες τις διαφορετικές εκδοχές της κούκλας και του φίλου της Ken.

Με τα χρόνια, οι Barbies έχουν παρασκευαστεί σε πολλές ποικιλίες. Έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την εικόνα πολλών διαφορετικών φυλών και έχουν σχεδόν κάθε καριέρα που θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Η Bettina ξεκίνησε σοβαρά τη συλλογή της το 1993, αλλά έλαβε την πρώτη της κούκλα το 1966, όταν ήταν μόλις πέντε ετών.

«Λατρεύω τις κούκλες Barbie γιατί έπαιζα μαζί τους στην παιδική μου ηλικία και ήταν μια πολύ καλή στιγμή για μένα», είπε.

Έχει πολλές σπάνιες κούκλες στη συλλογή της, η πιο σπάνια από τις οποίες είναι μια από τις αυθεντικές Barbie του 1959.

Η Bettina έχει βγάλει τα προς το ζην εκθέτοντας τις κούκλες της και γράφοντας βιβλία για την Barbie, αλλά έχει επίσης ένα ειδικό «νοσοκομείο κούκλων» όπου επισκευάζει κούκλες για άλλους.

«Ο γιατρός της Μπάρμπι» συνεχίζει να προσθέτει στη συλλογή της και λέει ότι έχει ήδη παραγγείλει τις κούκλες που κυκλοφόρησαν για τη νέα ταινία.

H Barbie ως καθρέφτης της εποχής

 «Η Barbie είναι ένας καθρέφτης για την εποχή μας. Μέσω αυτής, μπορούμε να δούμε πώς έχει αλλάξει ο κόσμος – συμπεριλαμβανομένης της καριέρας των γυναικών από τη δεκαετία του '50 έως σήμερα».

Για την επιχείρηση που διορθώνει κούκλες είπε: «Τη δεκαετία του '90 άρχισα να επισκευάζω τις δικές μου κούκλες και να αγοράζω ανταλλακτικά για αυτές, όπως χέρια και πόδια. Το έκανα για τον εαυτό μου γιατί μου αρέσει να χειροτεχνώ και να επισκευάζω.

«Συλλέκτες σε εμπορικές εκθέσεις παιχνιδιών άρχισαν να ρωτούν αν μπορούσα να βοηθήσω στην αποκατάσταση των μαλλιών και του μακιγιάζ των κούκλων τους ή να αντικαταστήσω τις βλεφαρίδες που έλειπαν. Όταν με ρώτησαν πόσο κοστίζει, ζήτησα πράγματα που χρειαζόμουν, όπως παπούτσια κούκλας. Από εκεί απλά μεγάλωσε και μεγαλώνει».

Η αγάπη της Bettina για την Barbie μεταδόθηκε στη δική της κόρη, η οποία επίσης απολάμβανε να παίζει μαζί τους όταν ήταν μικρή.

Η ίδια χρεώνει  οτιδήποτε μεταξύ 5 € για γρήγορες επισκευές που μπορούν να γίνουν επί τόπου και 300 € για πιο περίπλοκες επισκευές που απαιτούν πολύ χρόνο και πολλά εξαρτήματα.

Ωστόσο, είπε ότι θα προτείνει συχνά στους πιθανούς πελάτες ότι θα ήταν καλύτερα να αγοράσουν απλώς μια νέα κούκλα, αν εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο εμπόριο.

Η πιο ακριβή Barbie

Οι κούκλες μόδας Barbie που πωλούνται επί του παρόντος στον ιστότοπο της Mattel κυμαίνονται σε τιμές από 7,49 £ έως 209,99 £.

Η πιο ακριβή κούκλα Barbie που πωλήθηκε σε δημοπρασία ήταν μια ειδικά σχεδιασμένη κούκλα που αγοράστηκε στη Νέα Υόρκη για $302.500 (τότε περίπου 192.000 £) το 2010.

Η κούκλα ύψους 11,5 φορούσε ένα στράπλες μαύρο βραδινό φόρεμα και ένα κολιέ με ροζ διαμάντι ενός καρατίου περιτριγυρισμένο από λευκά διαμάντια τριών καρατίων.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού.

Πηγή: Guinness World Records

Keywords
Τυχαία Θέματα