Η μεγάλη εβδομάδα της Μάντσεστερ Σίτι

Ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική, είναι η τρέχουσα εβδομάδα για τη Μάντσεστερ Σίτι. Το προσεχές τριήμερο, ο αγγλικός σύλλογος, με τη βοήθεια δικηγόρων υψηλού κύρους, θα δώσουν τη «μεγάλη μάχη» στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, στη Λωζάνη. Οπως είναι γνωστό, οι «Πολίτες» άσκησαν έφεση κατά της ποινής που τους επεβλήθη από την UEFA, για μη συμμόρφωση με τους χρηματοοικονομικούς κανόνες της ποδοσφαιρικής αγοράς. 

Ο αγγλικός σύλλογος έχει αποκλεισθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις επόμενες δύο αγωνιστικές

περιόδους. Πρόκειται για ισχυρότατο πλήγμα, δεδομένου ότι το Champions League αποτελεί προτεραιότητα, ενώ τεράστιες είναι οι οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από ενδεχόμενη επικύρωση του αποκλεισμού.

Σύμφωνα, με εκτιμήσεις του «Sky Sports», η σχετική ζημία, υπολογίζεται περίπου σε 200 εκατομμύρια ευρώ, εκτός από το -αρχικώς επιβληθέν- πρόστιμο των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι «Times» αποκαλύπτουν ότι στις τάξεις του αγγλικού συλλόγου, υπάρχει η εκτίμηση πως τα έγγραφα που τους ενοχοποιούν (σ.σ.μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμπεριέχονται στο πλαίσιο των Football Leaks), δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία, καθώς αποκτήθηκαν παράνομα. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, φέρεται έτοιμος να δαπανήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε δικηγόρους, προκειμένου να αποφύγει αυτήν την ποινή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι διοικούντες την Σίτι, έχουν καταθέσει 50,5 εκατομμύρια λίρες στους λογαριασμούς του συλλόγου και έχουν μεταβιβάσει αυτό το ποσό σε συμβόλαια χορηγίας. Και δεν είναι μόνον η UEFA, που απειλεί την Μάντσεστερ Σίτι, δεδομένου ότι ανάλογη έρευνα άρχισε και η Premier League.

Keywords
Τυχαία Θέματα