Η μεγάλη απόδραση των Σίξερς: Με μυθικό Χάρντεν έκαναν break στη Βοστώνη!

Με τεράστια εμφάνιση του Τζέιμς Χάρντεν, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς άλωσαν το TD Garden, επικρατώντας των Μπόστον Σέλτικς με 119-115, κάνοντας break και το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας.

Όπως αναμενόταν οι δύο ομάδες πρόσφεραν μια συγκλονιστική ματσάρα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Τζέιμς Χάρντεν να κάνει «όργια» καλύπτοντας την μεγάλη απουσία του Ζοέλ Εμπίιντ, σημειώνοντας το τρίποντο-μαχαιριά, που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη

στους Σίξερς στο game 1 των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας.

Οι Σέλτικς μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 38-31, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους Σίξερς, που με επί μέρους 32-28 στη δεύτερη περίοδο, μείωσαν στους τρεις (66-63), πηγαίνοντας με καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στη τρίτη περίοδο το ντέρμπι αλλά και η υπεροχή των Σίξερς συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το τρίτο δωδεκάλεπτο ισόπαλες με 87-87. Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον εκπληκτικό Τζέιμς Χάρντεν να αναλαμβάνει δράση, οδηγώντας τους Σίξερς σε break.

Στα 9'' για το φινάλε ο Χάρντεν δείχνοντας «κρύο αίμα» εκτέλεσε από το τρίποντο και «σκότωσε» τους Σέλτικς, που τα έκαναν... μαντάρα στην τελευταία τους επίθεση, επιτρέποντας στον Πολ Ριντ, να γράψει από την γραμμή των βολών το τελικό 119-115, με τους Σίξερς να αλώνουν το TD Garden κάνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας.

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν απολαυστικός έχοντας 45 πόντους και 6 ασίστ, με τον Ταϊρίς Μάξι να ακολουθεί με 26 πόντους. Κορυφαίος για τους Σέλτικς ήταν ο συγκλονιστικός Τζέισον Τέιτουμ, που είχε 39 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όμως η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για τους «Κέλτες».

Τα δωδεκάλεπτα: 38-31, 66-63, 87-87, 119-115

Keywords
Τυχαία Θέματα