Η ματαιοδοξία των λίγων ακμάζει με την αδιαφορία των πολλών

Για χρόνια τώρα δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί η ματαιοδοξία των λίγων επικρατεί διαχρονικά στους πολλούς απατημένους στην Κύπρο. Η εμπάθεια και ο φανατισμός διέπει την ψυχοσύνθεση μας και μας εμποδίζει να δεχτούμε την αλήθεια γι’ αυτούς που συστηματικά μας εμπαίζουν και μας εξαπατούν. Και αυτό επαναλαμβάνεται και το καρπώνονται συνεχώς οι οργανωμένοι πλέον πειρατές της εξουσίας στην Κύπρο.

Χτίζοντας πάνω σ’ αυτήν την ανεκτικότητα των θυμάτων τους, Πολιτεία

και Θεσμοί έχουν μετατρέψει την Κύπρο από Δημοκρατία σε «πολυκομματική δικτατορία».

Το Kράτος Δίκαιου έχει μετατραπεί σε «κράτος βολέματος» και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων από τους λίγους σε βάρος των πολλών.

Οτιδήποτε εξυπηρετεί τους σκοπούς τους περνά και εφαρμόζεται με μοναδικό κριτήριο αν γίνεται πιστευτό και αποδεκτό από το πλατύ κοινό. Δυστυχώς αυτή είναι σήμερα η τραγική κατάντια της Κύπρου. Κι αυτή είναι και η παρακαταθήκη περίπου όλων των πολιτικών ηγετών της χώρας από την ανακήρυξη της «Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο κόσμος είναι σε πλήρη άρνηση ή σε κάποιας μορφής σοβαρής και μόνιμης αφασίας.

Οι πραγματικές αρχές και οι αξίες που κάποιοι από εμάς ακόμη θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία, έχουν θαφτεί εδώ και καιρό. Η αναζήτηση της αλήθειας και του ορθού δεν παίρνει πρώτη θέση στην ιδιοσυγκρασία του Κύπριου όπως είχαν, υπεράνω όλων, οι πατεράδες μας και που πολλοί ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να πεθάνουν για τα πιστεύω τους.

Και διερωτώμαι ειλικρινά τι άλλαξε! Πώς έχουμε καταντήσει τόσο αδιάφοροι και επιφανειακοί; Δεν δέχομαι, ούτε προς στιγμή, ότι δεν υπάρχουν ειλικρινείς και τίμιοι άνθρωποι στην Κύπρο. Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφία. Γι’ αυτό ελπίζω ότι, έστω και αργά, θα αντιληφθούμε ότι η τυφλή υποστήριξη μερικών που θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύουν, είναι η ρίζα του κακού.

Η μισαλλοδοξία των λίγων που λιμπίζονται την εξουσία, ευδοκιμεί και αναπτύσσεται πάνω στην απάθεια και την αδιαφορία που μας χαρακτηρίζει και διέπει όλους εμάς. Πρέπει επιτέλους να αποτινάξουμε την υποτέλεια και την απόλυτη αφοσίωση σε κάποιους που μάθαμε να θεωρούμε «δικούς μας». Και σίγουρα πρέπει να φωνάξουμε ένα βροντερό «όχι πλέον» σε μια άβουλη υποταγή σε όλους αυτούς που διαχρονικά και επανειλημμένα μας εκμεταλλεύονται και μεθοδικά μας παραπλανούν, ενώ μας υποτάσσουν και μας πτωχεύουν, υπηρετώντας τους ματαιόδοξους στόχους τους.

Ο Σαββάκης Κ. Σαββίδης είναι οικονομολόγος που ειδικεύεται στην οικονομική ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση έργων. Ήταν πρώην ανώτερος διευθυντής στην Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως και έχει διατελέσει τακτικός επισκεπτόμενος λέκτορας στα πανεπιστήμια του Harvard και του Queen’s του Καναδά.

Author Page: http://ssrn.com/author=262460 

Keywords
Τυχαία Θέματα