Η Μαλαισία καταζητεί τον Low: Η Κύπρος τι και από πότε γνώριζε

Διεθνές ανθρωποκυνηγητό εξαπολύει εκ νέου η Μαλαισία προς τον εντοπισμό του διαβόητου επιχειρηματία Jho Low.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, σε συνεργασία, όλες οι αρμόδιες Αρχές της χώρας προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Τις προηγούμενες μέρες ο Αρχηγός Αστυνομίας της Μαλαισίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Low να βρίσκεται στην Κύπρο. Η κυπριακή Αστυνομία

ξεκαθάρισε στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή της για το ζήτημα, ότι η Κύπρος εντόπισε τον Low το 2018.

Ο εντοπισμός αυτός έγινε σε βάση δεδομένων της Interpol και οι Αρχές ακολούθως διαβάθμισαν τον Low στη λίστα των ατόμων με σήμανση alert list. Πρόκειται για την ερυθρά αγγελία, η οποία δεν προαπαιτεί ενημέρωση χωρών από πλευράς της Interpol. Η κυπριακή Αστυνομία, ωστόσο, όταν τον εντόπισε στα αρχεία της Interpol, με επιστολή ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο για τέτοια ζητήματα, το Υπουργείο Εσωτερικών δηλαδή, και ταυτόχρονα κοινοποίησε την επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, η ενημέρωση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε στο πλαίσιο μιας συνήθους διαδικασίας που ακολουθείται από την Αστυνομία, αφού το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τέτοια ζητήματα είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι κινήσεις του Low σύμφωνα και με τα διεθνή Μέσα σκιαγραφούν έναν φαντομά. Οι πλαστικές επεμβάσεις, στις οποίες υπεβλήθη καθώς και η συλλογή διαβατηρίων που διαθέτει, του επιτρέπουν να θολώνει τα «ραντάρ» εντοπισμού του.

Ιούνιος 2017: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαλαισίας, στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας για το πολύκροτο σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από εθνικά ταμεία, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Low, ενημέρωσε πως η Interpol αφού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Low και ενός συνεργού του, ταυτόχρονα ενημέρωσε και τις πιθανές χώρες στις οποίες ενδεχομένως να φυγαδεύτηκαν.

Απρίλιος 2018: Η Μαλαισία εξέδωσε εκ νέου ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία.

2015: Η τελευταία φορά κατά την οποία εντοπίστηκε ο Low να εισέρχεται/εξέρχεται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 2015, εξάλλου, είχε αποκτήσει και το κυπριακό διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα