Η μάχη για την προεδρία μετριέται και σε... followers

Αναμφίβολα η εξέλιξη της τεχνολογίας και η δυναμική που αποκτούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας είναι εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν τα επιτελεία των υποψηφίων με στόχο την περισσότερη προβολή και διαφήμιση. Είναι ίσως οι πρώτες εκλογές όπου σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα δώσουν μεγάλη σημασία στη χρήση των μέσων δικτύωσης, ώστε να πλησιάσουν τους ψηφοφόρους. Οι περισσότεροι υποψήφιοι χρησιμοποιούν σχεδόν τα πάντα, καθώς σε κάθε μέσο δικτύωσης μπορούν να «συναντήσουν» διαφορετικού τύπου ανθρώπους. Έτσι,

μια σύγχρονη πολιτική καμπάνια  οφείλει να επικοινωνήσει με διαφορετικά κοινά, με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικούς χρόνους.

Διαβάστε επίσης: Προεδρικές: Η μάχη των followers από υποψηφίους σε Facebook-Twitter-Instagram

Λόγω της ιδιότυπης λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το καθένα χρησιμοποιείται διαφορετικά από τους χρήστες. Το κάθε μέσο έχει διαφορετική δυναμικότητα. Για παράδειγμα, το Twitter χαρακτηρίζεται για τη γρήγορη πληροφορία την οποία μπορεί να μεταφέρει. Στην Κύπρο χρησιμοποιείται κατά βάση στη δημοσιογραφία, την πολιτική και λιγότερο σε άλλους τομείς. Επίσης αφορά μια μικρή κοινότητα της χώρας σε σχέση με τη χρήση του μέσου ανά το παγκόσμιο. Από την άλλη το Facebook θεωρείται η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην οποία συμμετέχει ο Κύπριος πολίτης, ενώ το Instagram είναι ένα πιο «χαλαρό» και νεανικό μέσο. Ιδιαίτερη σημασία στη χρησιμοποίηση ενός μέσου έχει ο όγκος των χρηστών, αλλά και οι προσωπικοί λόγοι (εργασία, μέσο επικοινωνίας, κοινωνικότητα).

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η μάχη για την προεδρία μετριέται και σε... followers,