Η Κύπρος πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων για καινοτομία&έρευνα

Στην κορυφή της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων για καινοτομία και έρευνα βρίσκεται η Κύπρος, με τα ποσά που απορροφώνται να αγγίζουν τα 100 εκ. ευρώ από το 2014.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας δρ Βασίλης Τσάκαλος ανέφερε ότι «αν συγκρίνει κανείς το ποσό ανά κάτοικο και ανάλογα με το πόσα χρήματα βάζει κάθε χώρα στον κοινοτικό προϋπολογισμό για έρευνα, η Κύπρος

βρίσκεται στην κορυφή».

Όπως είπε, το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και η παρουσίαση αφορά στις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του προγράμματος για τα τρία τελευταία χρόνια της εφαρμογής του προγράμματος Ορίζοντας 2020, δηλαδή 2018-2020.

«Όλες οι θεματικές προτεραιότητες του σχετικού προγράμματος είναι ανοιχτές και έχουν να κάνουν με δραστηριότητες που ξεκινούν από βασική έρευνα και φτάνουν μέχρι την εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία. Μιλάμε για όλους τους θεματικούς τομείς με ιδιαιτερότητες μεγαλύτερης στόχευσης. Μιλάμε για πληροφορική, επικοινωνίες περιβάλλον, ενέργεια, κοινωνικές επιστήμες και άλλα», είπε.

Επί της ουσίας, είπε, ο τομέας της Έρευνας και της Καινοτομίας σημείωσε ότι δεν είναι θέμα μεγέθους εταιρίας, αλλά διάθεσης για έναν οργανισμό να καινοτομήσει και να βελτιώσει τις πρακτικές του ενώ τόνισε ότι σε όλα τα επίπεδα θα έπρεπε να υπάρχει η επιδίωξη για βελτίωση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

«Έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι όσο πιο χαμηλής συνολικής καινοτομίας είναι ένας τομέας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της ενασχόλησης με την έρευνα και την καινοτομία», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα