Η Κουρσουμπά στο ΣΙΓΜΑ για τον θάνατο 15χρονου και για τη μαντήλα

Νιώθουμε θεατές στο ίδιο έργο, ανέφερε η τέως Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 15χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τον πατέρα του σε φάρμα. 

Εφόσον ήταν γνωστή η υπόθεση στις κρατικές υπηρεσίες, τι έκαναν για να στηρίξουν αυτή την οικογένεια να ασκεί θετικά τον γονικό της ρόλο, διερωτήθηκε. 

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, έχει αρμοδιότητες που αφορούν την οικογένεια και μπορούν, ως έσχατο

μέτρο, να απομακρύνουν ένα παιδί από την οικογένεια του εάν υπάρχει κίνδυνος για αυτό ή εάν για ένα χρονικό διάστημα η οικογένεια δεν μπορεί να λειτουργήσει, πρόσθεσε. 

Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλες υπηρεσίες που είναι συνυπεύθυνες, όπως ακούγονται τα γεγονότα, που πρέπει να γνώριζαν την υπόθεση, υπήρξε σωστή συνεργασία; διερωτήθηκε.

Πρέπει, τόνισε, να ενεργούμε προληπτικά, είναι θέματα που βρίσκαμε μπροστά μας διαχρονικά. Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα μπορούν όλοι οι αρμόδιοι να λειτουργού άμεσα και αποτελεσματικά, πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τον ρόλο του περίγυρου σε τέτοιες περιπτώσεις, ανέφερε ότι ο κάθε ένας έχει υποχρέωση να καταγγέλλει ότι περιέλθει στην αντίληψή του. 

Η κα. Κουρσουμπά τοποθετήθηκε και στο περιστατικό της μαθήτριας που εκδιώχθηκε από σχολείο επειδή φορούσε μαντήλα, χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο και ρατσιστικό.  

Δείτε όλα όσα ανέφερε, στο βίντεο που ακολουθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα