«Η ΚΟΠ δεν λειτουργεί όπως πρέπει»

Οι δηλώσεις του εκτελεστικού Προέδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη, στον Super Sport FM για την πρόταση δημιουργίας λίγκας.

Αναλυτικά:

Για την πρόταση δημιουργία λίγκας: «Αν λάβουμε υπόψη τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Φτάσαμε σε ένα σημείο που η ΚΟΠ δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν είναι σωστή η λειτουργία σε όλα τα επίπεδα, από τη διαιτησία,

μέχρι τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να απογαλακτιστούμε από αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, διαχείρισης και λήψης αποφάσεων από δύο-τρία άτομα. Πρέπει να αποφασίζουν όλα τα σωματεία-μέτοχοι. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης με αποκορύφωμα αυτήν την πρόσφατη ανακοίνωση προς τα σωματεία πως ορίζεται κατώτατος μισθός 150 ευρώ για ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Κύπρο. Πρέπει να απομονωθούν αυτοί που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις για να προχωρήσει μπροστά το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Αν υπάρχουν συμπαραστάτες: «Ήδη αρχίσαμε κάποιες επαφές, αλλά πρέπει να αντιληφθούν και οι ίδιοι οι παράγοντες των σωματείων, πως αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε πιο επαγγελματικά πρότυπα, θα πρέπει να αναλάβουν την κατάσταση τεχνοκράτες. Όταν παίρνουν αποφάσεις άτομα που δεν είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο, βλέπουμε να γίνεται η μία παρεξήγηση πάνω στην άλλη. Έτσι, πρέπει οι παράγοντες να αποφασίσουν πως θέλουν να προχωρήσουν. Θα πρέπει να γίνει μία ανακατανομή ώστε να επωφελούνται και οι μεγάλοι και οι μικροί, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Ο τρόπος που γίνεται σήμερα, θα οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε ένα μονοπώλιο. Θεωρούμε πως η διαχείριση που γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας δεν είναι σωστή. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τον πάτο και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις αν θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα ή όχι».

«Οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται από κάποιους τεχνοκράτες και όχι από κάποιους δικηγόρους ή οποινδήποτε άλλο δεν έχει παίξει ποτέ στη ζωή του ποδόσφαιρο. Τροχοδρομούνται με το τέλος του πρωταθλήματος γενικές συνελεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ΚΟΠ,i kop