Η κυπριακή ομογένεια στο SigmaLive – Χίλαρι ή Τράμπ;

Η κρίσιμη μέρα για τους Αμερικανούς και ολόκληρη την υφήλιο έχει φθάσει. Η «Μεγάλη Τρίτη» λοιπόν απασχολεί και την Κυπριακή ομογένεια, η οποία εκφράζει στο SigmaLive την πρόθεση ψήφου.

Χίλαρι για Πρόεδρο "βγάζει" η ομογένεια

Η Χριστίνα είναι 53 ετών, δουλεύει σε εστιατόριο και ψηφίζει ξεκάθαρα Χίλαρι. Νιώθει ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ξεκάθαρα πιο ισχυρή πολιτική και ως αλλοδαπή στη χώρα τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στον Τράμπ και τις απόψεις που εξέφρασε για τους αλλοδαπούς. «Η Χίλαρι είναι λιγότερο διαιρετική, δεν

διχάζει τόσο και θα ήθελα να δω μια γυναίκα ως Πρόεδρο των ΗΠΑ. Θα οδηγήσει τη χώρα ένα βήμα μπροστά», λέει η Χριστίνα στο SigmaLive.

Η Μαρία είναι ιδιοκτήτρια επιχείρησης και επίσης, ψηφίζει Κλίντον. Και αυτή πιστεύει ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται καλύτερη διαχείριση στην εξωτερική πολιτική. Η Μαρία συμφωνεί επίσης ότι μερικές από τις θέσεις του Τράμπ για την οικονομία αλλά και για άλλα θέματα είναι αυτά που την ώθησαν στο να ψηφίσει κατευθείαν Κλίντον.

Ο Σπύρος είναι υπάλληλος σούπερμαρκετ και σκοπεύει επίσης να ψηφίσει Κλίντον. Η ψήφος βασίζεται στις πολιτικές που προωθεί η Κλιντον αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο Σπύρος ανέφερε ότι νιώθει ότι μια Δημοκράτης σαν την Χίλαρη μπορεί να κάνει τη χώρα πιο σταθερή και πιο ίση απέναντι στους πολίτες της.

Οι νεαρότεροι στην ομογένεια στηρίζονται περισσότερο στις αναφορές των υποψηφίων σε ό,τι αφορά τα θέματα εκπαίδευσης αλλά και στην επόμενη μέρα της εκλογής τους.

Ο Νικόλας είναι στα 34 και είναι δάσκαλος. Ο Νικόλας ψηφίζει και αυτός Χίλαρι λέγοντας ότι είναι ένα δυνατό χαρτί σε σημαντικά χαρτοφυλάκια και ειδικά σε αυτό της εκπαίδευσης. Ο Νικόλας πιστεύει ότι ο Τράμπ δεν έχει και τόση ιδέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί σε καθημερινή βάση.

Η Όλγα είναι στα 23 και δουλεύει σε εστιατόριο. Δεν διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους και ρίχνει και αυτή την ψήφο της στην Χίλαρι Κλίντον. Λέει ότι θέλει να δει μια γυναίκα Δημοκράτη Πρόεδρο της χώρας. «Αν βγει ο Τράμπ δεν θα προωθηθούν τα δικαιώματα των γυναικών», λέει η Όλγα.

Παρόμοια με τους υπόλοιπους, η Χρυσή, που είναι φοιτήτρια Νομικής στη Νέα Υόρκη και είναι στα 24, επιχειρηματολογεί ξεκάθαρα υπέρ της Χίλαρι υπογραμμίζοντας ότι τα πλεονεκτήματα από την εκλογή της Κλίντον θα είναι σαφέστατα περισσότερα, απ’ αυτά του Τράμπ. «Ο Τράμπ έχει προσβάλει πάρα πολύ κόσμο με τις αναφορές του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του. Σίγουρα θα επηρεάσει αυτούς που ήρθαν στη χώρα για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει η Χρυσή.

Δείτε περισσότερα από την Κυπριακή ομογένεια εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα