Η ΚΟΚ «στοχεύει» στη βάση

Όπως τονίζει στη «Σ» ο πρόεδρος των εθνικών ομάδων Χάρης Νικολάου, δίδεται μεγάλη έμφαση στις μικρές ηλικίες

Όπως σε κάθε προηγμένη χώρα, που δίνει μεγάλη έμφαση στις βάσεις του αθλητισμού, έτσι και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας στρέφει την προσοχή της και δίνει μεγάλη έμφαση στις μικρές ηλικίες. Την προηγούμενη εβδομάδα μπήκε σε εφαρμογή το… σχέδιο ανοικοδόμησης των Εθνικών ομάδων, στις ηλικίες 18 ετών και κάτω.

Όπως τόνισε στη «Σ» ο πρόεδρος των Εθνικών ομάδων της ΚΟΚ

Χάρης Νικολάου, στόχος της Ομοσπονδίας είναι οι νεαροί και νεαρές που λαμβάνουν μέρος στα αναπτυξιακά προγράμματα να εμπεδώσουν από αυτές τις ηλικίες αυτό που ζητούν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί. Αυτό σε βάθος χρόνου θα έχει αποτελέσματα, αφού όταν θα έρθει η ώρα για την κλήση τους στις Εθνικές ομάδες, οι αθλητές θα είναι έτοιμοι και θα γνωρίζουν το σύστημα που αγωνίζεται η κάθε ομάδα. «Οι αθλητές που βρίσκονται στα αναπτυξιακά προγράμματα πρέπει να αντιληφθούν ότι βρίσκονται στον προθάλαμο για τις προ εθνικές και εθνικές ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου, για να προσθέσει λέγοντας: «Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει αρκετά καλό υλικό και μέσα από τις προπονήσεις και τη σωστή δουλειά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλουμε να έχουν οι διεθνείς. Να εμπεδώσουν το σύστημα που ζητούν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί».Αυτήν τη στιγμή γίνονται προπονήσεις κάθε 15 ημέρες και, όπως αποκάλυψε ο κ. Νικολάου, στόχος είναι από την επόμενη περίοδο αυτές να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Στα αναπτυξιακά προγράμματα λαμβάνουν μέρος αγόρια U18 και U16 και κορίτσια U18.Οι προπονήσεις γίνονται στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας/Κοκκινοχωρίων.«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στις μικρές ηλικίες. Απλώς πρέπει να το αξιοποιήσουν σωστά οι προπονητές της κάθε ομάδας στην οποία ανήκουν οι καλαθοσφαιριστές. Δεν μπορεί το αναπτυξιακό να τους τελειοποιήσει. Πρέπει να γίνεται σωστή δουλειά και από τα σωματεία», τόνισε με έμφαση ο κ. Νικολάου.Όπως δήλωσε, στόχος το Πάσχα είναι να πραγματοποιηθεί ένα διήμερο καμπ με τους επίλεκτους των επιλέκτων. «Θα διαλέξουμε την αφρόκρεμα για να τους δούμε από κοντά και να δουλέψουμε μαζί τους καλύτερα».Η ΚΟΚ «πιέζει» για ΑΜΚΕΌσον αφορά στην Εθνική Ανδρών, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε η ομάδα να συμμετάσχει στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. «Η Ομοσπονδία αναμένει την απάντηση της ΚΟΕ στην αντιπρόταση που κατέθεσε για να συμμετάσχει η εθνική μας ομάδα στους συγκεκριμένους αγώνες».Η U18 γυναικών πάει ΡουμανίαΗ εθνική γυναικών U18 θα λάβει μέρος στη Β’ Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία το ερχόμενο καλοκαίρι.«Περιμένουμε να έχουμε μιαν αξιοπρεπή παρουσία, γιατί μιλάμε για ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Σε αυτήν την Εθνική θα αγωνιστούν για πρώτη φορά αρκετά κορίτσια, πράγμα πολύ σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εθνικών ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα