Η κλαδική της ΔΕΟΚ συμμετέχει στην απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ) καλεί τα αρμόδια Υπουργεία «όπως συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο προς τη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί» με την απεργία των λιμενεργατών μελών της ΠΕΟ στο λιμάνι Λεμεσού.

Ανακοινώνει, επίσης, ότι η Συντεχνία Χερσαίων, Θαλάσσιων και Εναέριων Μεταφορών της ΔΕΟΚ

συμμετέχει στη σημερινή απεργία μετά από απόφαση που λήφθηκε σε συνέλευση των μελών της.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΟΚ, στην ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπάθειά της «σε όσους επηρεάζονται από τα σημερινά μέτρα», σημειώνει, ωστόσο «ότι δεν μένει στην εργατική πλευρά άλλη διέξοδος για υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων της».

Εξηγεί ότι «το θέμα είναι καθαρά εργατικό και πρέπει να λυθεί μέσω της συνέχισης του διαλόγου στο τμήμα εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και όχι το Συμβούλιο Λιμενεργασίας να αποφασίζει για θέματα τα οποία είναι αρμοδιότητα άλλων».

Καταλήγοντας η ΔΕΟΚ αναφέρει πως «υπάρχουν εργασιακά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν αρκετά χρόνια τους εργαζόμενους του λιμανιού και στα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις, καθώς και άλλες παραβιάσεις ή και συμπεριφορές από μέρος της εργοδοτικής πλευράς οι οποίες οξύνουν περαιτέρω την ήδη έκρυθμη κατάσταση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα