Η Κίνα "μπλοκάρει" την Apple

Τεράστιο πρόβλημα προέκυψε πριν από λίγες μέρες στην Apple, αφού η Κινέζικη Κυβέρνηση αποφάσισε να μπλοκάρει όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας, το iTunes και το iBooks. Η κίνηση αυτή από πλευράς κυβέρνησης της Κίνας, προκάλεσε απίστευτη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους χρήστες των συσκευών Apple, αλλά και στην ίδια την εταιρεία.

Η αγορά της Κίνας αποτελεί για την Apple, τη δεύτερη πιο σημαντική μετά τις ΗΠΑ.

Η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε το γεγονός και με ανακοίνωση της εκφράζει την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες της, θα επανέλθουν το συντομότερο, χωρίς όμως να αναφερθούν στους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στο μπλοκάρισμα των υπηρεσιών της.

Το Πεκίνο σε γενικές γραμμές διατηρεί μια αυστηρή γραμμή σε ότι αφορά τα ΜΜΕ. Η ρυθμιστική αρχή ραδιοτηλεόρασης της Κίνας έχει παρεμβατικό ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις περιορίζει την πρόσβαση σε ξένες ιστοσελίδες όπως το Google, το Facebook και το Twitter μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο ελέγχου που ονομάστηκε “Great Firewall”.

Κατά το παρελθόν οι Κινέζικες αρχές μπλόκαραν περιεχόμενο, χαρακτηρίζοντας το ως πολιτικά ευαίσθητο ή ηθικά αντίθετο στις κινέζικες αρχές.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας κατηγόρησε, το 2014, την Αμερικάνικη εταιρεία ότι απειλούσε την εθνική ασφάλεια της Κίνας, μέσα από την ικανότητα των iPhone, να παρακολουθούν την τοποθεσία του χρήστη, μια απειλή που η Apple αρνήθηκε.

Όπως και να έχει όμως η ζημιά για την Apple και το κύρος της είναι τεράστιο, ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι η αγορά της Κίνας δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη αλλά και η πιο κρίσιμη για την αμερικάνικη εταιρία αυτό το διάστημα, μετά την παρουσίαση του νέου iPhone SE.

Πηγή: The Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα