Η ΚΔ καταγγέλλει τους Τούρκους για την παρενόχληση του αλιευτικού

Σε καταγγελία της Τουρκίας θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφορικά με την παρενόχληση κυπριακής τράτας, σε διεθνή ύδατα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/8).

Συγκεκριμένα, καλά ενημερωμένες πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσαν στο Sigmalive ότι «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, οι καταγγελίες γίνονται στο ΟΗΕ, την Ε.Ε αλλά και σε εξειδικευμένους Οργανισμούς

όπως ο ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους, Άριστο Αριστείδου, ο οποίος μίλησε στο Sigmalive, δέχτηκε προειδοποίηση από τουρκικά πολεμικά πλοία ότι αν το αλιευτικό δεν αποχωρήσει, θα κατασχεθεί και το πλήρωμα θα συλληφθεί. Τα τουρκικά σκάφη συνόδευσαν το αλιευτικό στον Απόστολο Ανδρέα, ενώ εν συνεχεία κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού.

Επίσης σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ο Υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σημείωσε ότι το Τμήμα Αλιείας επιβεβαίωσε ότι η κυπριακή τράτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, τα οποία όπως υπογράμμισε, φέρεται να δέσμευσε παράτυπα η Τουρκία για να διεξάγει έρευνες με το Barbaros.

Keywords
Τυχαία Θέματα