Η κατοχική κυβέρνηση αντικατέστησε 3 "υπουργούς" της

Σε ένα μίνι ανασχηματισμό προέβη η κατοχική κυβέρνηση αφού οι τρεις “υπουργοί” του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος στη “συγκυβέρνηση” με το κόμμα Εθνικής Ενότητας ανακοινώθηκε σήμερα ότι αλλάζουν, με τον “πρωθυπουργό” Ομέρ Καλιοντζού να το αποδίδει στην ανανέωση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο “υπουργός” δημοσιονομικών, Χασάν Μπάσιογλου φεύγει και στη θέση του διορίζεται ο Μπιρικίμ Οζγκιούρ (γιος του γνωστού αείμνηστου Τ/κ πολιτικού Οζγκέρ Οζγκιούρ). Στη θέση του Οντέρ Σενάρογλου στο “υπουργείο” γεωργίας, φυσικών πόρων και τροφίμων τοποθετείται ο “βουλευτής” Αμμοχώστου του ΡΤΚ,

Ερκούτ Σιαχαλί ενώ στη θέση του “υπουργού” εσωτερικών και εργασίας, φεύγει ο Αζίζ Γκιουρπινάρ και έρχεται ο επίσης “βουλευτής” Αμμοχώστου, Ασίμ Ακάνσοϊ.

Μιλώντας στο κανάλι Sim, ο κ. Καλιοντζού είπε ότι ήθελαν να ανανεώσουν τους “υπουργούς” τους και ανήγγειλε ότι οι τελετές παράδοσης – παραλαβής θα γίνουν αύριο. Ο “πρωθυπουργός” έδωσε τον κατάλογο με τα ονόματα των νέων “υπουργών” στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος μίλησε για νέο πρόσωπο της “κυβέρνησης”.

Ο ΓΓ του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι δύο “υπουργοί” (Μπάσιογλου και Σενάρογλου) ήταν πολύ καιρό στις θέσεις τους και γι` αυτό δεν θα πρέπει να αξιολογείται το θέμα με βάση μόνο τη χρονική διάρκεια της παρούσας “συγκυβέρνησης”. Ο “υπουργός” δημοσιονομικών, είπε, αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας. Ο δε Καλιοντζού δήλωσε πως στην πρώτη του συνεδρία το νέο “υπουργικό” θα συζητήσει το θέμα τροποποίησης του κανονισμού της “αρχής ηλεκτρισμού” ώστε αυτή να υπάγεται στο “υπουργείο” γεωργίας και όχι στο δημοσιονομικών.

Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση Καλιοντζού – Ακιντζί στο “προεδρικό” διήρκεσε περίπου μία ώρα και αμέσως μετά σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για “κυβέρνηση” που θα συνεχίσει με νέο πρόσωπο και πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι η “χώρα” να πηγαίνει προς το καλύτερο, οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν και ο τ/κ “λαός” να είναι πιο ευτυχισμένος, να ευημερεί και να προοδεύει. Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό λέγοντας ότι πρέπει να δημιουργήσουν μια κοινοτική βιώσιμη δομή που θα μπορεί να διαβιώνει στην ομόσπονδη δομή που θα σχηματιστεί στο μέλλον και εντός της ΕΕ.

Ο Ομέρ Καλιοντζού υπενθύμισε ότι ειδικά για τον “υπουργό” δημοσιονομικών υπήρξαν δημοσιεύματα στο πρόσφατο παρελθόν ενώ ο Μπάσιογλου είχε αντιμετωπίσει μια – δυο φορές προβλήματα με την καρδιά του και είχε νοσηλευτεί, γι` αυτό και ήταν δική του η πρόταση να αποχωρήσει. Οι άλλοι δύο “υπουργοί”, ανέφερε, αλλάζουν στο πλαίσιο της ανανέωσης και του διορισμού πιο νέων ανθρώπων, μια αλλαγή φρουράς – όπως είπε – σε νεότερους.

Δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, στο τέλος Σεπτεμβρίου είχαν αναφερθεί σε δυσφορία του “υπουργού” δημοσιονομικών απέναντι σε πιέσεις του ΡΤΚ για την πρόσληψη 500 έκτακτων δασκάλων και κονδύλι 60 εκ ΤΛ (20 εκ ευρώ) για τον γεωργικό τομέα, ενώ επίκειτο αύξηση στην τιμή του νωπού γάλακτος κατά 15%. Ο “υπουργός” γεωργίας Οντέρ Σενάρογλου είχε ζητήσει επιπλέον κονδύλι για τους κτηνοτρόφους με τον Μπάσιογλου τότε, σύμφωνα πάντα με τον τ/κ Τύπο, να δηλώνει πως δεν μπορεί να δώσει χρήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στον “προϋπολογισμό”. “Εάν χρειαστεί παραιτούμαι”, φαίνεται να είχε δηλώσει.

Πριν τρεις ημέρες είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως ο Μπάσιογλου είχε παραιτηθεί, όμως ο ίδιος με δήλωσή του στο τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων το είχε διαψεύσει.

Η "κυβέρνηση" ΡΤΚ - ΚΕΕ σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα