Η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Στον αναπνευστήρα και δεύτερο παιδάκι, μέσα σε 24 ώρες με τα κρούσματα ιώσεων και γρίπης Α΄ να προσλαμβάνουν διαστάσεις ανά το παγκύπριο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ηλία Αβραάμ, εξετάζεται ενδεχόμενη προσβολή από Γρίπη Α΄, όπως και στην περίπτωση του δυόμιση ετών κοριτσιού, το οποίο συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αντιμέτωπα με γρίπη Α΄ βρίσκονται κι' άλλα παιδάκια.

Σύμφωνα με τον Ηλία Αβραάμ, μέχρι στιγμής, καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι από Γρίπη Α. Πρόκειται για τρεις ενήλικες και ένα βρέφος 20 μηνών. Άλλα 25

και πλέον άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για έξαρση της γρίπης, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για επιδημία, προς το παρόν.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στα νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας επικρατεί πανικός με τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών να είναι υπερπλήρη.

Αντίθετα, το Μακάρειο δεν αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή, θέμα πληρότητας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Μονάδας του νοσοκομείου.

Σε μίαν άλλη εξέλιξη, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, έλαβε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο υγείας ότι οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών του τοπικού νοσοκομείου θα επαναλειτουργήσουν σύντομα.

Μετά την παραίτηση ενός παθολόγου, η λειτουργία των θαλάμων ανεστάλη χθες και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα