Η κατά Γιαννάκη Κασουλίδη «γενναιότητα» του ΠτΔ

Όποτε ακούω τον ΠτΔ να το παίζει μάγκας και πατριώτης, να ρίχνει πατριωτικές κορόνες και να κάνει τάχατες ότι σηκώνει ανάστημα με πιάνει « το Ριόν του Xάρου».

Δυστυχώς ο βίος και η πολιτεία του «αρχη-Ανανιστή» ΠτΔ «Αναν-στασιάδη» συστηματικά και επανειλημμένα μας αποδεικνύει ότι η μόνη πραγματική δέσμευση στην οποία έχει μείνει πιστός είναι να περάσει το σχέδιο Ανάν και να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Προσβολή της νοημοσύνης μας αποτελεί η πρακτική της κυβερνήσεως, να μας παρουσιάζουν τα μαύρα άσπρα, να κομπάζουν προκλητικά στις ατοπίες τους,

τόσο στο εθνικό όσο και στην οικονομία και να χρωματίζουν τις μειοδοσίες τους με πατριωτικά χρώματα, να τις ντύνουν με τον μανδύα του εθνικού συμφέροντος και να τις βαφτίζουν σαν «γενναίους» πολιτικούς ελιγμούς.

Ένας τέτοιος «γενναίος» πολιτικός ελιγμός ήταν και η κατάθεση στο τραπέζι τον ενδοκοινοτικών διαπραγματεύσεων του «Δώσε-Δώσε», της Κυπριακής ΑΟΖ. Μίας ΑΟΖ διεθνώς κατοχυρωμένης στην Κυπριακή Δημοκρατία μόνο. Μιας ΑΟΖ που ο ίδιος ο πρόεδρος διατυμπάνιζε ότι ανήκει στο κράτος και όχι στις κοινότητες. Μιαν ΑΟΖ για την οποία πολύ σωστά αποχώρισε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί εκβιαζόταν να την καταθέσει υπό την απειλή της τρίτης Τουρκικής Εισβολής « Μπαρπαρόζ/ Καλλίπολης».

Η κατά Γιαννάκη Κασουλίδη «γενναιότητα» του ΠτΔ αποτελούσε πολιτικό ελιγμό για να ξεγελάσουμε, εξαναγκάσουμε , την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι του «Δώσε-Δώσε». Μόνο ένας βλάκας θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο. Σταματάτε να μας κοροϊδεύεται. Πείτε καθαρά. Ψάχνεται για δικαιολογίες και άλλοθι να επιστρέψετε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων που μόνο σκοπό έχει την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπακούσατε στις υποδείξεις του διαπιστευμένου πρέσβη των Αγγλοαμερικανών και τοποτηρητή των τουρκικών συμφερόντων κύριου Αϊτεν ενώ είχατε ισχυρά νομικά όπλα στην φαρέτρα σας. Ο ΠτΔ προετοιμάζει το έδαφος για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αθετώντας όσα έλεγε όταν αποχώρησε από αυτές και χωρίς να έχει επιτύχει τίποτα το θετικό για την Κυπριακή Δημοκρατία και χωρίς να αναιρεθεί κανένας από τους λόγους που αποχώρισε.

Την αντιδήλωση της ΕΕ της 21/9/2005, καθώς και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που απαιτούσαν από την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να ανταποκριθεί στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της, γιατί δεν τα επικαλέστηκε; Γιατί αντί να απαιτήσετε σαν προϋπόθεση για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αυτονόητο και διεθνώς κατοχυρωμένο και προαπαιτούμενο από την ίδια την ΕΕ, κάνατε ακόμα μία γενναιόδωρη πλην προδοτική προσφορά που κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορούσε να επιφέρει και την βαφτίσετε «γενναίο» πολιτικό ελιγμό;

Σας απάντησε όμως όπως πρέπει ο Μεγαλοπρεπής Σουλτάνος Ερτογάν. Άλλη Ναύτεξ μέχρι τον Απρίλιο. Έτσι απλά επειδή δεν τολμάτε να απαιτήσετε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Επειδή μείνετε στις διακηρύξεις και δεν προχωράτε στις πράξεις.

Θυμάστε όλα εκείνα τα μέτρα κλιμάκωσης εναντίον της Τουρκίας που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον ΠτΔ; Μέτρα Νομικά, Πολιτικά, Οικονομικά. Έγινε τίποτε; Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κινήσεις αυτές είναι τακτικής και αποδεικνύουν τη διπλωματική και στρατιωτική μας αδυναμία. Εφόσον οι Τούρκοι δεν έχουν κόστος και εφόσον η πολιτική μας δεν διεκδικά, απαιτά, ζητά επιτακτικά, από την διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει τις δικές της αποφάσεις, επιβάλει τους δικούς της νόμους και αρχές δικαίου, δεν έχουν κανένα λόγο να υποχωρήσουν.

Γιατί, για την υφιστάμενη και νέα εισβολή και κατοχή, η Κύπρος αδιαφόρησε να απαιτήσει τα αυτονόητα κατά της Τουρκίας; Για την Ουκρανία, μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε. σκιστήκαμε να ζητήσουμε κυρώσεις εναντίον, ποιου, της συμμάχου μας Ρωσίας. Για την δική μας συνεχιζόμενη επί 40 χρόνια Εισβολή και Κατοχή και την εκ νέου Τρίτη Εισβολή τίποτα; Και ας είμαστε πλήρες μέλος της ΕΕ και ας έχουμε μια πλειάδα ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ΕΕ και αποφάσεις του ΕΔΑΔ που να καταδικάζουν την Τουρκία και να ζητούν άμεση αποχώρηση του Τούρκου κατακτητή και εποίκων. Γιατί επιτρέπουμε την εκταμίευση δισεκατομμυρίων κοινοτικών κονδυλίων προς την κατοχική Τουρκία;

Η κατά Γιαννάκη Κασουλίδη «γενναιότητα» του ΠτΔ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ανέλπιδα προσπάθεια σταδιακής εφαρμογής του Σχεδίου Αναν. Ενός σχεδίου που ο ΠτΔ ήταν φανατικός υποστηριχτής και ποτέ δεν απαρνήθηκε. Ένα σχέδιο που σταδιακά οι συγκλίσεις Χριστόφια με Ταλάτ και Έρογλου και όσα συνομολόγησε ο Αναστασιάδης με τον κατοχικό Έρογλου στις 11/2/2014, με την Κοινή Δήλωση, συνιστούν συνέχεια της υλοποίησης του σχεδίου Ανάν. Η «γενναιότητα» του ΠτΔ υποθήκευσε και εγκλώβισε την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ΑΟΖ στην Τουρκική βουλιμία και ιμπεριαλισμό μέσο των ενδοκοινοτικών, νεκροθαφτικών ( για την Κυπριακή Δημοκρατία), νεκροαναστατικών ( για το Σχέδιο Αναν) , συνομιλιών.

Αντώνης Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc. - Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Keywords
Τυχαία Θέματα