Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημίες σε υποστατικά και κατοικίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες υλικές ζημιές άφησε πίσω της η χθεσινοβραδυνή κακοκαιρία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα  έπληξαν ιδιαίτερα την περιοχή  Μαζώκαμπος, στην Παρεκκλησιά στην Λεμεσό.

Στιγμές τρόμου έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι που είδαν την στέγη του σπιτιού τους να αποκολλιέται από ανεμοστρόβιλο και να καταλήγει στο έδαφος.

Τρομοκρατημένος ο ιδιοκτήτης της βοηθητικής κατοικίας περιγράφει τις σκηνές τρόμου που βίωσε με την σύζυγό του.

Ζημιές προκλήθηκαν και στις στέγες παρακείμενων κατοικιών, αφού εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου ανηρπάγησαν κεραμίδια, δέντρα αποκόπηκαν ενώ από το μένος της φύσης

δεν γλύτωσε ούτε πάσσαλος της αρχής ηλεκτρισμού.

«Όλη νύχτα δεν σταμάταν ο αέρας για 2-3 ώρες συνέχεια, έκανε ζημιές στους ανθρώπους δαμαί τεράστιες ζημιές εύχομαι το κράτος να φανεί αρωγός να τους βοηθήσει να επαναφέρουν τα κτήρια όπως ήταν παλιά», είπε ο κοινοτάρχης της Παρεκκλησίας, Σωκράτης Παύλου.

Από νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν σχετικά τόσο το αρμόδιο υπουργείο αλλα και η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού, μέλη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή και κατέγραψαν τις ζημιές.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν και την Λάρνακα, με το επίκεντρο των καταστροφών να είναι στα Περβόλια

«Οι ζημιές που υπέστησαν αρκετοί κάτοικοι είναι πάρα πολύ μεγάλες, αφού έγινε μεγάλο κακό, ευτυχώς όμως δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο, υπήρχαν περιπτώσεις που έπεσαν διάφορα αντικείμενα σε σπίτια, των οποίων οι κάτοικοι ήταν μέσα και κοιμόντουσαν», ανέφερε ο κοινοτάρχης των Περβολιών, Κώστας Τίγγης.

Την Δευτέρα, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας θα μεταβούν στην Κοινότητα Περβολιών, προκειμένου να γίνει εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών.
Ζημιές και καταστροφές καταγράφηκαν και στην Πάφο. Στέγες από μάντρες πέταξαν  κυριολεκτικά, βάσεις από μπετόν που ήταν θαμμένες στο χώμα εκτοξεύτηκαν και δέντρα κόπηκαν από την ρίζα τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων κατά το τελευταίο 24ωρο, ανταποκρίθηκε συνολικά σε 40 περιστατικά Παγκύπρια.

Εκτός από τις καταστροφές, όμως, η έντονη βροχόπτωση έδωσε και μαγικές  εικόνες, όπως αυτές στο φράγμα της Κλήρου, το οποίο υπερχείλισε.

Η πληρότητα 14 φραγμάτων βρίσκεται στο 100%, ενώ σχεδόν γεμάτα είναι των Λευκάρων που βρίσκεται στο 85% και του Διπόταμου στο 97%. Ακολουθούν της Άχνας στο 60% και της Αρμίνου, μόνο στο 35%.

Διαβάστε επίσης: 

Κακοκαιρία/Κύπρος: Απάντηση Μετεωρολογικής για την εσπευσμένη προειδοποίηση

Τη Δευτέρα η καταγραφή ζημιών στα Περβόλια (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα