Η ισπανική λίγκα μηνύει δέκα φιλάθλους της Ράγιο Βαγεκάνο

Μηνύσεις εναντίον δέκα φιλάθλων της Ράγιο Βαγεκάνο που αντέδρασαν στον δανεισμό του Ρόμαν Ζοζούλια από την Μπέτις ασκεί η ισπανική λίγκα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Η La Liga τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα που προέκυψε με την ακύρωση του δανεισμού του Ρόμαν Ζοζούλια στη Ράγιο Βαγεκάνο, ανακοινώνοντας ότι θα μηνύσει δέκα συγκεκριμένους φιλάθλους των Μαδριλένων, που αντέδρασαν σε αυτήν τη μετακίνηση.

Στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο επισημαίνεται

ότι οκτώ από αυτούς τους φιλάθλους ταυτοποιήθηκαν ως οι εισβολείς στο προπονητικό κέντρο της Ράγιο, στην πρώτη προπόνηση του Ουκρανού επιθετικού μετά από την ανακοίνωσή του.

Οι φίλαθλοι υποδέχθηκαν με προσβολές τον ποδοσφαιριστή που ανήκει στην Μπέτις, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ακροδεξιό κίνημα της Ουκρανίας και για νεοναζιστική ιδεολογία.

Ακόμα δύο φίλαθλοι κατηγορούνται από τις ισπανικές ποδοσφαιρικές αρχές διότι επιτέθηκαν στον Ζοζούλια διοργανώνοντας συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου, "αντιπροσωπεύοντας υποτίθεται τους φιλάθλους της Ράγιο Βαγεκάνο", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, η λίγκα προσθέτει ότι θα κινηθεί εναντίον οποιουδήποτε προσώπου προβεί σε ενέργειες που αντιβαίνουν το άρθρο 172.1 του ποινικού κώδικα της Ισπανίας και ειδικά όσων η συμμετοχή καταγράφεται σε βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα