«Η ΙΣΟΤΗΤΑ δεν ξεπουλάει συνειδήσεις με ανταλλάγματα πίσω από κλειστές πόρτες»

Ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού αναβάθμισης βαθμίδων εξέδωσε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Από τις 8/9/22, όταν δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία αναβάθμισης των μισθολογικών κλιμάκων, αυτή δεν παρουσιάσθηκε στις χιλιάδες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, για το τι ακριβώς περιλαμβάνει. Εκτιμούμε πως αυτό έχει να κάνει με τον λανθασμένο τρόπο υπολογισμού αναβάθμισης για όλες τις βαθμίδες.

   Έγιναν ενέργειες για διαφώτιση όλων των αρμοδίων εκ μέρους της Συντεχνίας μας, σχετικά με την σωστή αναβάθμιση κλιμάκων στα Σώματα

Ασφαλείας. Αναμένουμε ότι ο κανονισμός που θα κατατεθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, θα είναι ο δίκαιος και αυτός που αρμόζει για τους πράγματι 4.000 χαμηλόμισθους, που κρατάνε καθημερινά αυτήν τη χώρα σε ευνομία. Η σωστή αναβάθμιση για τους Αστυνομικούς είναι η ένταξή τους στην κλίμακα Α8 στα 16 χρόνια υπηρεσίας, ενώ σε ό,τι αφορά τους Ειδικούς Αστυνομικούς η τοποθέτησή τους στην Α7 στα 15 χρόνια υπηρεσίας, με ανέλιξη σε όλες τις κλίμακες αναλογικά. Οτιδήποτε άλλο θα είναι ετεροβαρές και υπολογισμένο με ανισότητα.

    Οποιαδήποτε άλλη κατάθεση κανονισμού, θα μας βρει απέναντι του με νομικά και ηθικά επιχειρήματα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και όσοι το υποστηρίξουν θα είναι υπόλογοι. Προειδοποιούμε ότι η ενημέρωση όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων θα είναι ενδελεχής. Αρχηγείο Αστυνομίας και Υπουργείο Δικαιοσύνης γνωρίζουν ήδη τι θα έπρεπε να κάνουν. Οι μελέτες για την αναβάθμιση υποτίθεται ήταν δουλειά μιας πενταετίας επαγγελματισμού και όχι ερασιτεχνισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν οι συνάδελφοι μας, κάτι που έχει γίνει ξανά στο παρελθόν:

- Με την κατάργηση μεγάλου αριθμού επιδομάτων τα τελευταία 12 χρόνια.

- Με τις αποκοπές στους μισθούς του 2013 και την λανθασμένη νομική οδό που ακολουθήθηκε για την εκπροσώπηση των Σωμάτων Ασφαλείας στη Δικαιοσύνη, για διεκδίκηση αυτών.

- Με την μείωση των επιδομάτων Κυριακής και Δημόσιας Αργίας σε ποσόστωση 85% εδώ και 10 χρόνια.

- Με το «δώρο-χάρισμα-δωρεά»  προς το Κράτος, των επιπλέον ωρών εργασίας που δούλευαν για 60 και πλέον χρόνια οι συνάδελφοι, μέχρι την πλήρη εναρμόνιση με την Δημόσια Υπηρεσία το 2022.

- Με την μείωση των επιδομάτων που μας αποκόπηκαν στο 85% και οι εργάσιμες ώρες που δεν πληρώθηκαν έμειναν στις ελληνικές καλένδες.
- Με εδώ και 10 χρόνια μείωση απολαβών.

- Με Κυριακή και Δημοσία Αργία να πληρώνεται στο 1 προς 1.5 και να καταργείται το 1 προς 2 που ίσχυε για δεκαετίες.

- Mε την αποδοχή του ορίου αφυπηρέτησης στα 62 και 63, καταργώντας το δικαίωμα εθελούσιας αφυπηρέτησης στα 29.2 χρόνια υπηρεσίας χωρίς επιπτώσεις (πέναλτι) σε σύνταξη και εφάπαξ.

- Με τις περισσότερες εισφορές από όλους τους εργαζόμενους στο ΓΕΣΥ μετά την τραγελαφική συμφωνία του 2017, για τα Σώματα Ασφαλείας.

- Με τον άνισο και ημιτελή κανονισμό για τα χρόνια υπηρεσίας 2012-2017 που πήραν στη Βουλή το 2020.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ δεν ξεπουλάει συνειδήσεις με ανταλλάγματα πίσω από κλειστές πόρτες. Ούτε έχει προσωπικά ή αλλότρια κίνητρα για να αφήσει ¨ξεκρέμαστους¨, τους οικογενειάρχες εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Είμαστε εδώ και αναμένουμε τις σωστές ενέργειες. Δεν κρυβόμαστε. Δεν επαναπαυόμαστε. Για τον ατόφιο Συνδικαλισμό, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, βασίζονται στην αλήθεια και την ντομπροσύνη της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Αυτός είναι ο Συνδικαλισμός που δεν είχαν ποτέ τα Σώματα Ασφαλείας.  Κάνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, έστω και την ύστατή, να διορθώσουν τα λάθη άλλων. Δεν θα επιτρέψουμε τα χαμηλόμισθα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να φθάνουν στην ηλικία των 60 ετών για να λάβουν αξιοπρεπή μισθό.
Εν αναμονή των εξελίξεων για τις περαιτέρω ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα