Η «γενιά σίγασης» είναι γεγονός - Ποιοι λόγοι εξαφανίζουν τα ringtones

Όνομα: Σίγαση γενιάς.

Ηλικία: 16-24.

Πώς πρέπει να σε ακούσω; Βάλε με σε δόνηση!

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα.  Έρευνες αποκάλυψαν ότι οι ήχοι κλήσης σιγά σιγά ξεθωριάζουν.

Τα δεδομένα δείχνουν τα downloads  σε ringtones έχουν μειωθεί κατά το ένα τέταρτο τα τελευταία χρόνια - περισσότερο από μια δεκαετία αφότου το Crazy

Frog  επέφερε κέρδη 40 εκατομμυρίων λιρών στο Σουηδό δημιουργό του 40  μετά την κυκλοφορία του το 2004.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές κινητών τηλεφώνων Sensor Tower αναφέρουν ότι οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου που εγκαθιστούν εφαρμογές που σχετίζονται με τον ήχο κλήσης μειώθηκαν κατά 20 %, από 4,6 εκατομμύρια το 2016 σε 3,7 εκατομμύρια το 2020.

Η Τζένη Έρεν, αναπληρώτρια διευθύντρια έρευνας στην εταιρεία ανάλυσης Childwise, είπε ότι ένας λόγος είναι ότι η τρέχουσα γενιά νέων ανθρώπων έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνά τους παράνομα για να μην τους εντοπίζουν στο σχολείο.

Η τάση έχει αποδοθεί στους νεότερους που επιλέγουν να κρατάνε τα τηλέφωνά τους σιωπηλά (στο silent).Συσκευές με ήχους έχουν πλέον όλο και περισσότερο οι  παλαιότερες γενιές.

Οι ειδικοί είπαν στην Daily Telegraph ότι, εφόσον οι έφηβοι και οι εικοσάρηδές ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους, ο ήχος κλήσης δεν είναι πραγματικά απαραίτητος για να τους ειδοποιήσει για μια εισερχόμενη κλήση.

Επισημαίνουν επίσης την άνοδο της κινητής τεχνολογίας, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι τώρα ειδοποιούνται για εισερχόμενες κλήσεις από κραδασμούς στους καρπούς τους μέσω ρολογιών Apple ή Fitbits.

Επιπλέον, προηγούμενη έρευνα της Ofcom ανακάλυψε ότι οι διπλάσιοι νέοι 16 έως 24 ετών-τους οποίους χαρακτήρισαν «γενιά σίγασης»-προτιμούσαν τα μηνύματα από τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Το 2017, ανέφεραν ότι το 36 % αυτής της ηλικιακής ομάδας θεωρούσε ότι η πρώτη ήταν η πιο σημαντική μέθοδος επικοινωνίας, ενώ το 15 % δήλωσε ότι η δεύτερη ήταν.

Ακόμα και οι millennials, οι μεγαλύτεροι από τους οποίους κλείνουν τα 40 φέτος, επιθυμούν να αποφεύγουν τα τηλεφωνήματα.

Μια αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι το 80 % αυτής της γενιάς αισθάνθηκε πιο άνετα να επικοινωνεί μέσω κειμένου ή διαδικτύου.

Επιπλέον, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι ένα από τα πράγματα που οι millennials πιστεύουν ότι το  να μιλάς στο τηλέφωνο σε γερνάει.

Σε μια δημοσκόπηση, από την εταιρεία ενέργειας Love Energy Savings, ένα απίστευτο 15 % των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η τηλεφωνική ενέργεια γερνά δραματικά κάποιον - μαζί με τη χρήση μετρητών (28 %) και το κάπνισμα (23 %).

Keywords
Τυχαία Θέματα