«Η γεναίκα έλεγε του Τζιωνή κανεί αυτός δεν σταματούσε…»

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το βράδυ του ειδεχθούς εγκλήματος στο Στρόβολο έρχονται στη δημοσιότητα, μέσα από την ανακριτική κατάθεση του Μάριου Χατζηξενοφώντος.

Στοιχεία από την κατάθεση δημοσιεύει σήμερα ο Πολίτης και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 22χρονος ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι ο Λοίζος Τζιωνής, παραμιλούσε όταν έφυγαν από το σπίτι ότι «η γεναίκα του έλεγε κανεί, αλλά αυτός δεν σταμάτησε να την μαχαιρώνει».

Ο 22χρονος ισχυρίζεται επίσης ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε τα χέρια του ψηλά όταν αυτοί είχαν μπουκάρει στο σπίτι. Ο Τζιωνής μάλιστα είχε οδηγήσει

τον Χατζηξενοφώντος στο δωμάτιο του ζεύγους και ο 22χρονος είδε τα θύματα να κείτονται νεκρά.

Ο νεαρός, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του κουκουλοφόρου, ισχυρίζεται ότι αυτός δεν έκανε χρήση κοκαίνης ενώ οι υπόλοιποι όταν είχαν συναντηθεί προηγουμένως στο διαμέρισμα του Τζιωνή είχαν κάνει χρήση με λεφτά μάλιστα που ο ίδιος έδωσε στον 33χρονο Τζιωνή. Ο 22χρονος είχε γνωρίσει εκείνες τις μέρες τους άλλους 2 και πιο συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν τον φόνο.

Ο Τζιωνής φέρεται να απειλούσε τον Χατζηξενοφώντος με την ζωή του κι αυτός δεν μπορούσε να ξεφύγει όπως ισχυρίζεται από αυτόν, ούτε και λίγη ώρα προτού εισέλθουν στην οικία της Ζαλόγγου 7.

Εκείνο το βράδυ ο Τζιωνής τον είχε διατάξει όπως ισχυρίζεται να φύγει και να πάει στο πάρκο Αγίου Δημητρίου. Μετά τον πήρε ξανά τηλέφωνο για να πάει στο σπίτι του άτυχου ζεύγους, κι αυτός πήγε, χωρίς ωστόσο να βρει εκεί τον Τζιωνή.

Σε ανοικτό χώρο στα Λατσιά άλλαξαν ρούχα ενώ σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο 22χρονος ο Τζιωνής έφυγε απ’ το σπίτι και φόρεσε τρία ζεύγη κάλτσες και του είχε δώσει κι αυτού ρούχα για να βάλει πάνω απ’ τα δικά του.

Να σημειωθεί ότι η δίκη των τεσσάρων αρχίζει στις 13 Ιουνίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα