Η Γαλλία επέβαλε κυρώσεις σε 28 «εξτρεμιστές» Ισραηλινούς εποίκους

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει κυρώσεις σε 28 «εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους» τους οποίους κατηγορεί ότι διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στα 28 άτομα έχει πλέον απαγορευτεί η είσοδος σε γαλλικό έδαφος, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών. Είπε, ακόμα, ότι καταδικάζει κατηγορηματικά την «απαράδεκτη» βία που ασκείται από εποίκους εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού, η οποία είχε αυξηθεί τους τελευταίους

μήνες.

«Είναι ευθύνη των ισραηλινών αρχών να βάλουν ένα τέλος σε αυτό και να διώξουν όσους το διαπράττουν», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η Γαλλία θα επιδιώξει επίσης κυρώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της Γαλλίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα ότι επιβάλλει κυρώσεις σε τέσσερις «εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους» που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει τιμωρητικά μέτρα εναντίον ενός από αυτούς, καθώς και τριών άλλων, την πρώτη Φεβρουαρίου, με την αιτιολογία της «αφόρητης» βίας.

Σημειώνεται ότι περίπου 490.000 έποικοι ζουν ανάμεσα σε περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Από τις 7 Οκτωβρίου, ισραηλινά στρατεύματα και έποικοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 390 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνεται η δυσπιστία των Γάλλων, Γερμανών και Ιταλών απέναντι στην πολιτική

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα