Η εξήγηση Νουρή για τη γνωμοδότηση «βόμβα» του Εισαγγελέα για κόμματα

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα που προκύπτουν τόσο από πλευράς καταχώρησης ονόματος των κομμάτων όσο και από πλευράς των κινητών μονάδων για τα θετικά άτομα που θα επιθυμούν να ψηφίσουν.

Στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, αναφέροντας πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα όσο αφορά το θέμα εγγραφής πολιτικών κομμάτων στο μητρώο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μελετώντας τις ονοματολογίες που κατατίθενται στο Υπουργείο Εσωτερικών προέκυψε προβληματισμός κατά πόσο ονόματα ή και

φράσεις συνάδουν με τη Νομοθεσία.

Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσαν στην Νομική Υπηρεσία δύο ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα ήταν αν το όνομα ενός κόμματος που θα κατέλθει στις εκλογές μπορεί να είναι διαφορετικό από το ακριβές όνομα, όπως αυτό είναι καταχωρημένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων.

«Αυτό έγινε γιατί υπήρξε κόμμα το οποίο εξέφρασε ανάλογη πρόθεση να διαφοροποιήσει το όνομα του».

Το κόμμα αυτό ήταν το κόμμα των Κυνηγών το οποίο θέλησε να προσθέσει ακόμη μια λέξη, πρόσθεσε ο Υπουργός.

Το δεύτερο ερώτημα το οποίο τέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ήταν κατά πόσο στο όνομα ενός κόμματος μπορεί να προστεθεί κείμενο, αν αυτό παραπέμπει σε συνδυασμό δύο κομμάτων.

Στη συνέχεια μίλησε για τις κινητές μονάδες που θα χρησιμοποιούν στις βουλευτικές εκλογές ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν και τα θετικά άτομα.
«Οι κινητές κάλπες είναι γεγονός, στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει μια πρωτοφανής κινητοποίηση, είναι πρωτόγνωρα τα όσο συμβαίνουν και τα όσα θα συμβούν» είπε.

Συμπλήρωσε λέγοντας «Κάναμε ότι μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε για τις εκλογές. Συζητήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς τι μέλη γένεστε με τους ανθρώπους που θα είναι θετικοί τις μέρες των εκλογών».

Εξήγησε ότι θα θεσπιστεί ένας ειδικός εκλογικός κατάλογος ο οποίος θα διατηρηθεί απόρρητος, για να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα.

«48 ώρες πριν τις βουλευτικές εκλογές θα θεσπιστεί ο κατάλογος και θα περιλαμβάνει τα άτομα που θέλουν να δηλώσουν την πρόθεση τους να ψηφίσουν και είναι θετικοί».

«Αυτά τα άτομα θα δηλώσουν την διεύθυνση διαμονής τους και θα υπάρχουν ανά επαρχία κινητές μονάδες οι οποίες θα φρουρούνται από την αστυνομία, και η κάλπη θα μετακινείται στις οικίες αυτών των ατόμων» είπε.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή ΥΠΕΣ σε κόμματα για ονόματα συνδυασμού ενόψει βουλευτικών εκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα